Рибар пронашао поруку у боци на обали Газе и запрепастио се кад је прочитао

Ribar pronašao poruku u boci na obali Gaze i zaprepastio se kad je pročitao

26 avgusta 2017

Palestinski ribar Džihad el Soltan prilično se iznenadio kada je nedaleko od plaže u blizini Gaze u moru primetio poruku u boci, a kad je pročitao poruku nije mogao da veruje.

Boca sa porukom prešla je put po Sredozemnom moru dugačak skoro 800 km, a otplutala je sa plaže na Rodosu, gde ju je u more bacio mladi britanski par koji je tamo letovao u julu.

„Trenutno smo na letovanju na Rodosu i voleli bismo da znamo dokle će doploviti ova boca. Javite nam, čak i ako stigne samo do susedne plaže“, piše u poruci koju su potpisali Zak i Bet.

Odgovorivši na imejl adresu naznačenu u poruci, Soltan je otkrio da su pošiljaoci poruke u boci studentkinja Betani Rajt i njen dečko Zak Mariner.

Soltan je rekao da je bio vrlo iznenađen kada je shvatio da je boca uspela da pređe sve prepreke u Sredozemlju, s obzirom na izraelsku pomorsku blokadu i zonu ograničenja ribolova, koje su Izraelci uveli sa ciljem da spreče Hamasovo krijumčarenje oružja.

„Za razliku od nas ribara, koji ne smemo da otplovimo dalje od 10 kilometara od obale, ova boca je uspela da preplovi međunarodne vode i pređe brojne granice. Nadam se da ćemo jednog dana i mi biti ovako slobodni“, rekao je on.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *