РИЧАРД ВУЛФ: Америка одбија да призна да губи утицај

RIČARD VULF: Amerika odbija da prizna da gubi uticaj

17 septembra 2023

SAD demonstriraju klasičan primer ponašanja imperija u opadanju – odbijaju da priznaju da gube uticaj u svetu, rekao je američki ekonomista Ričard Vulf u intervjuu za YT kanal Dialogue Works.

– Kada je rat počeo, 24. februara 2022. godine, Sjedinjene Države su objavile da će ovaj sukob uništiti Rusiju, da će ruska rublja propasti, da će ruska ekonomija – citiram američkog ministra odbrane – pasti na kolena. Drugi zapadni komentatori, posebno američki i britanski, čak su počeli da govore o poraženom Putinu, koji će biti uklonjen sa vlasti, a Rusija će se raspasti na male zemlje – kaže Vulf.Nije propala rublja, nije propala Rusija, podseća on.

– Do sada, ako bi me pitali, gledajući kartu, ko pobeđuje, a ko gubi, onda je, po mom mišljenju, čitavom svetu sasvim očigledno da su Rusi napredovali mnogo milja na zapad, daleko dalje od njihove granice – izjavio je ekonomista.

Na kraju svakog carstva, bilo grčkog, rimskog, persijskog, osmanskog, holandskog, francuskog – na samom kraju odbijaju da priznaju pad, konstatovao je Vulf.

(alo.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *