РИО ТУЖИО НОВАКА ЗА 846.000 ДОЛАРА! Власти у Бразилу поднеле тужбу против нашег аса!

RIO TUŽIO NOVAKA ZA 846.000 DOLARA! Vlasti u Brazilu podnele tužbu protiv našeg asa!

23 februara 2018

Rio de Žaneiro tuži Novaka Đokovića za 846.000 dolara, pišu brazilski mediji.

Javni tužilac istoimene pokrajine u Brazilu podneo je građansku tužbu protiv srpskog tenisera, ali i našeg proslavljenog fudbalera Ramba Petkovića, koji je 2012. godine organizovao Đokovićevu posetu gradu Riju.

Država oštećena

Tužilac tvrdi da je bilo administrativnih propusta i da je Novakov dolazak u Brazil organizovan bez tendera, čime je država oštećena. Za posetu srpskog tenisera bile su zadužene dve firme – „Adma eventos“ i „Deki 10“, koju Petković drži sa partnerom Denisom Leporacijem, a sa kojima je srpski as potpisao ugovore.

Osim pomenutih lica i firmi, u optužnici se pominju i tadašnji službenici lokalnog sekretarijata za sport. Postupak vlasti Rija usledio je kao kontratužba na Đokovićevu koja je podneta u februaru 2016. Dogovor je bio da Novaku za dolazak u Rio bude plaćen 1,1 milion dolara, a dobio je 450.000. Iako je u januaru 2014. godine Državni sekretarijat za sport, rekreaciju i omladinu potvrdio da Đokoviću treba isplatiti 650.000 dolara, on ni do danas nije dobio novac.

Srpski as je pre dve godine potvrdio da je pokrenuo javni postupak u Riju zbog duga.

– Zaista sam uživao tokom mog boravka tamo. Igrao sam sa Gustavom Kuertenom, koji mi je jedan od omiljenih tenisera. Ovo što se desilo ne utiče na uspomene koje sam poneo iz Rija. Pravni proces je u toku i naći ćemo način da to rešimo. Novac mi nije prioritet, jer iz Brazila nosim lepa iskustva – rekao je tada Đoković.

Kuerten je nekoliko puta isticao koliko je razočaran odnosom vlasti grada karnevala prema Srbinu.

– To je nedostatak poštovanja prema Đokoviću. Ovo je užasno za našu zemlju. Vlada očigledno ne poštuje svoje obaveze – istakao je proslavljeni brazilski teniser.

Posetio favele

Tokom boravka u Riju 2012. Đoković je igrao egzibicioni meč sa Kuertenom, fudbal sa legendama Brazila, ali je i držao čas tenisa deci u jednoj od najozloglašenijih favela Rosinji.

Đoković je učestvovao na mnogim egzibicijama širom sveta, između ostalog u Kolumbiji i Tajlandu, ali nije imao sličnih problema.

KOMENTARI6 komentara

 1. Hruscov says:

  Mozda sto je Srbin...

 2. goran says:

  Nolo je postao dolar, a Srbi navijaju za americki dolar. To se danas zove sport.

 3. Nebeska Srbija says:

  Tolike pare a trazi jos..razumem da je to njegovo pravo ali nije mu egzistencija u pitanju..kao nosi uspomene a ovamo ih pravno goni..

  • goran says:

   Nolo bi i rodjenoj mjaci oteo dolar, on je Zapadnjak, tako su ga vaspitali.

 4. zlatko says:

  Brazilska administracija uzela pelcer od naše, pa ona tuži Novaka zbog propusta koje je napravila ona, ta ista brazilska administracija. Cirkus. Tačno tako funkcionišu ove naše alamunje.

 5. goran says:

  Svetsko prvenstvo uskoro pocinje, a na njemu Brazil -- Srbija: 7: O. Osveta sto Nolo nije platio Brazilu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *