РИТЕР: „Америка је у страху, све што пошаљу Руси униште“

RITER: „Amerika je u strahu, sve što pošalju Rusi unište“

1 maja 2024

Bivši obaveštajac Oružanih snaga SAD Skot Riter je u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom rekao da Sjedinjene Države drže svoju vojnu opremu i oružje u Poljskoj zbog straha da bi mogli biti uništeni čim pređu granicu sa Ukrajinom.

„U ovom trenutku ogromna količina opreme nalazi se u blizini poljske granice. Zašto ih nema na teritoriji Ukrajine? Zato što smo iz sopstvenog iskustva videli da čim pređe granicu postaje meta ruskih snaga“, objasnio je Riter.Prema analitičaru, upravo se iz tog razloga SAD plaše da pošalju svoje raketne sisteme, artiljerijske granate i nova oklopna vozila u Ukrajinu.

Riter je primetio da Rusija trenutno ima takvu superiornost na bojnom polju da čak ni „beskonačna” vojna podrška upućena Ukrajini ne bi garantovala njen opstanak.

Američki predsednik Džo Bajden potpisao je prošle srede zakon za pomoć stranim saveznicima, uključujući Ukrajinu, da odvoje 61 milijardu dolara za nastavak kontrasankcija protiv Rusije.

Pentagon je odmah nakon potpisivanja dokumenta saopštio da SAD obnavljaju vojne isporuke Ukrajini u iznosu od milijardu dolara.

Ranije je Rusija poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke oružja Ukrajini.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu biti meta ruske vojske.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Herceg Stjepan junać'na hrvat'na seljać'na says:

    Čudno je da "zarđalo sovjetsko oružje" uništava "tehnološki najnaprednije, most advanced, oružje" a još čudnije da ruski narod koji "ne zna šta su majoneza i PC" ima isti ili bolji standard od "najbogatijeg" američkog naroda koji obiluje dugovima a posebno od EUropskog naroda koji obiluje i dugovima a ne obiluje energentima i sirovinama😁

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *