РОБЕРТ КЕНЕДИ МЛАЂИ „објавио рат“ БАЈДЕНУ

РОБЕРТ КЕНЕДИ МЛАЂИ „објавио рат“ БАЈДЕНУ

13 октобра 2023

РОБЕРТ Кенеди Млађи, који је обећао да ће окончати сукоб у Украјини за 100 дана и „под најбољим условима“, најавио је учешће на америчким председничким изборима као независни кандидат. У суштини, то је објава рата Џоу Бајдену, а резултати овог рата прете да буду погубни за актуелног шефа државе.

„Проглашавам независност од корпорација које су преузеле нашу владу. Од тираније корупције, која нас лишава пристојног живота, вере у будућност и поштовања једних према другима. Од Волстрита и великих технолошких и фармацеутских компанија. Од себичних медија који су овде да појачају све корпоративне ортодоксије својих оглашивача и убеде нас да мрзимо своје комшије и плашимо се својих пријатеља. Од циничне елите која изневерава наше наде и продубљује наше поделе“.Овај Кенедијев говор као да је писан да буде за његов наступ у улози председника Сједињених Држава. Међутим, он неће ући у Белу кућу, али он њега може зависити – ко хоће.

Кенеди је пре овог говора одустао од борбе за номинацију Демократске партије за председника САД, што значи да ће на изборима наступити као независни кандидата.

Сигурно ће освојити неколико процената гласова – много мање него кад би био кандидат странке. Само, његов резултат у новембру 2024-те може одлучити ко ће бити нове председник Америке.

Нешто слично се у историји те земље већ догађало.

На пример, 1992. године, када је учешће конзервативног милијардера Роса Пероа обезбедило превагу у корист Била Клинтона, иако су сви очекивали да ће Џорџ Буш Старији бити поново изабран и добити други мандат.

Било је и осам година касније када је либерални „црни лабуд” Ралф Нејдер одиграо у корист Бушовог сина Џорџа Буша Млађег. Он није демократи Ал Гору одузео гласова колико Пероом, али је то било довољно да Гор изгуби у „фото-финишу“.

Кенеди ће на своју страну привући део демократског бирачког тела, што ће – по неким проценама – обезбедити победу републиканца Доналда Трампа.

Његов проблем је што само кандидати две велике странке могу да рачунају да ће њихова имена бити на гласачким листићима у свим америчким државама. Осим тога: републиканци му неће помоћи, а Бајдену лојалне демократе ће му, напротив, наносити штету на сваки могући начин.

По анкетама, десетине милиона Американаца не желе да бирају између Бајдена и Трампа, већ – да иду „трећим путем“. Кенеди рачуна на њих. Али, то ће више одговарати Трампу него Бајдену.

Иако носи угледно „демократско презиме“, Канеди је прилично специфична личност и кандидат. Строго говорећи, он је бивши наркоман са склоношћу теоријама завере, али изгледа адекватније од садашњег председника Сједињених Држава.

Његов рејтинг међу демократама до кретања путем независног председничког кандидата колебао се између 17 и 20 одсто.

Кенеди сумња да иза убиства Џона Кенедија стоји ЦИА, али не доводи у питање званичну верзију да је његовог оца Роберта Кенедија Старијег – због произраелских ставова – убио Палестинац Серхан Серхан.

KOMENTARI2 коментара

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    Ako je ovaj mladji, kakav je onda stariji ???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u