РОБЕРТ КЕНЕДИ МЛАЂИ „објавио рат“ БАЈДЕНУ

ROBERT KENEDI MLAĐI „objavio rat“ BAJDENU

13 oktobra 2023

ROBERT Kenedi Mlađi, koji je obećao da će okončati sukob u Ukrajini za 100 dana i „pod najboljim uslovima“, najavio je učešće na američkim predsedničkim izborima kao nezavisni kandidat. U suštini, to je objava rata Džou Bajdenu, a rezultati ovog rata prete da budu pogubni za aktuelnog šefa države.

„Proglašavam nezavisnost od korporacija koje su preuzele našu vladu. Od tiranije korupcije, koja nas lišava pristojnog života, vere u budućnost i poštovanja jednih prema drugima. Od Volstrita i velikih tehnoloških i farmaceutskih kompanija. Od sebičnih medija koji su ovde da pojačaju sve korporativne ortodoksije svojih oglašivača i ubede nas da mrzimo svoje komšije i plašimo se svojih prijatelja. Od cinične elite koja izneverava naše nade i produbljuje naše podele“.Ovaj Kenedijev govor kao da je pisan da bude za njegov nastup u ulozi predsednika Sjedinjenih Država. Međutim, on neće ući u Belu kuću, ali on njega može zavisiti – ko hoće.

Kenedi je pre ovog govora odustao od borbe za nominaciju Demokratske partije za predsednika SAD, što znači da će na izborima nastupiti kao nezavisni kandidata.

Sigurno će osvojiti nekoliko procenata glasova – mnogo manje nego kad bi bio kandidat stranke. Samo, njegov rezultat u novembru 2024-te može odlučiti ko će biti nove predsednik Amerike.

Nešto slično se u istoriji te zemlje već događalo.

Na primer, 1992. godine, kada je učešće konzervativnog milijardera Rosa Peroa obezbedilo prevagu u korist Bila Klintona, iako su svi očekivali da će Džordž Buš Stariji biti ponovo izabran i dobiti drugi mandat.

Bilo je i osam godina kasnije kada je liberalni „crni labud” Ralf Nejder odigrao u korist Bušovog sina Džordža Buša Mlađeg. On nije demokrati Al Goru oduzeo glasova koliko Peroom, ali je to bilo dovoljno da Gor izgubi u „foto-finišu“.

Kenedi će na svoju stranu privući deo demokratskog biračkog tela, što će – po nekim procenama – obezbediti pobedu republikanca Donalda Trampa.

Njegov problem je što samo kandidati dve velike stranke mogu da računaju da će njihova imena biti na glasačkim listićima u svim američkim državama. Osim toga: republikanci mu neće pomoći, a Bajdenu lojalne demokrate će mu, naprotiv, nanositi štetu na svaki mogući način.

Po anketama, desetine miliona Amerikanaca ne žele da biraju između Bajdena i Trampa, već – da idu „trećim putem“. Kenedi računa na njih. Ali, to će više odgovarati Trampu nego Bajdenu.

Iako nosi ugledno „demokratsko prezime“, Kanedi je prilično specifična ličnost i kandidat. Strogo govoreći, on je bivši narkoman sa sklonošću teorijama zavere, ali izgleda adekvatnije od sadašnjeg predsednika Sjedinjenih Država.

Njegov rejting među demokratama do kretanja putem nezavisnog predsedničkog kandidata kolebao se između 17 i 20 odsto.

Kenedi sumnja da iza ubistva Džona Kenedija stoji CIA, ali ne dovodi u pitanje zvaničnu verziju da je njegovog oca Roberta Kenedija Starijeg – zbog proizraelskih stavova – ubio Palestinac Serhan Serhan.

KOMENTARI2 komentara

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    Ako je ovaj mladji, kakav je onda stariji ???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *