РОБЕРТС: Боље је да Русија победи у Украјини него да добијемо нуклеарни Армагедон

ROBERTS: Bolje je da Rusija pobedi u Ukrajini nego da dobijemo nuklearni Armagedon

12 decembra 2022

AKCIJE Sjedinjenih Država i NATO u Ukrajini povećavaju rizik nuklearne konfrontacije, napisao je na svom sajtu Pol Krejg Roberts, bivši zvaničnik Bele kuće za vreme administracije Ronalda Regana.

„Više bih voleo da Rusija pobedi u ratu nego da sukob eskalira u nuklearni Armagedon“, naglasio je.Prema Robertsovim rečima, korporacije za proizvodnju oružja lobiraju za eskalaciju u Ukrajini, jer od toga imaju ogroman profit.

Roberts je pozvao Vašington da prestane da učestvuje u ukrajinskoj krizi jer Amerikance, u suprotnom, čeka vijetnamski scenario.

„Ukrajinski vojnici gube, što znači da će uskoro uslediti agitacija za ulazak američkih i evropskih jedinica u rat. Prvo će reći da će za podršku Kijevu jedna divizija biti dovoljna. Zatim će biti potrebna još jedna divizija za spasavanje te prve divizije. Videli smo sve to u Vijetnamu“, zaključio je Roberts.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je, govoreći u Savetu bezbednosti UN o Ukrajini, rekao da zapadne zemlje, koje podržavaju kijevski režim, postaju strana u sukobu.

(Fakti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *