РОБЕРТС: Опасно је што Вашингтон обнавља планове за рат против Русије

ROBERTS: Opasno je što Vašington obnavlja planove za rat protiv Rusije

22 septembra 2015

White House SecurityAmerički analitičar Pol Krejg ROBERTS: Ako Rusija, kao što se tvrdi, izvršila invaziju na Ukrajinu – kako to da Ukrajina sve dosad postoji? A ako je tako slaba i beznačajna zemlja kao što je Ukrajina uspela da odbije ruski upad – kako se onda Rusija može smatrati pretnjom za SAD?

SVI pretendenti na Belu kuću iz Republikanske partije veoma su ratoborno raspoloženi prema Rusiji i zato će nastaviti da podržavaju dalje naoružavanje američke armije i ratne mornarice – ocenio je Pol Krejg Roberts.

Ovaj svetski poznati američki analitičar upozorio je da je „vojni signal jedini signal koji političari SAD žele da pošalju Rusima”. Zato je Pentagon – tvrdi Roberts – „modernizovao izmišljenu rusku opasnost i digao je do nivoa potencijalne agresije”.

Upravo zato je – naglašava Roberts – obnovio planove za rat protiv Rusije. Pa nastavio:

„A šta je to Rusija uradila takvo da bi Vašington protiv nje planirao rat? Da li je Rusija izvršila upad u Ukrajinu? A kako je Sadam Husein raspolagao oružjem za masovno uništavanje i bio povezan sa Al Kaidom? Ako Rusija, kao što se tvrdi, izvršila invaziju na Ukrajinu – kako to da Ukrajina sve dosad postoji? A ako je tako slaba i beznačajna zemlja kao što je Ukrajina uspela da odbije ruski upad – kako se onda Rusija može smatrati pretnjom za SAD?”

Roberts opominje svoje državno rukovodstvo da je nerazumno što preduzima provokacione poteze protiv Rusije, a potom tvrdi da je upereno protiv nekog drugog.

(fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *