РОБЕРТС ТВРДИ: Русија може да уништи Украјину за један дан – без нуклеарног оружја

ROBERTS TVRDI: Rusija može da uništi Ukrajinu za jedan dan – bez nuklearnog oružja

28 novembra 2022

CEO jedan dan je cela Ukrajina – usled ruskih raketnih udara – bila u potpunom mraku. U većini velikih i srednjih gradova nisu radili ni kanalizacija ni grejanje.

Kijev je izgledao „apokaliptično“. Toliko da je njegov gradonačelnik, Vitalij Kličko, apelovao da glavni grad Ukrajine napuste svi koji imaju gde (i kod koga) da odu.Nekoliko dana pre „kolapsa Kijeva“, a i posle njega, veći deo Ukrajine je satima bio bez struje. A danima sa „planskim restrikcijama“ u snabdevanju električnom energijom.

Danas je situacija u Kijevu „u osnovi normalizovana“. Međutim, ako komandant ruske specijalne operacije, general armije Sergej Surovikin, izda takvu naredbu – Kijev, Harkov, Dnjepar, Lavov i drugi veliki gradovi – biće u mraku danima i nedeljama. Možda i cele zime.

– Udari po infrastrukturi Ukrajine pokazali su da Rusija može da uništi tu zemlju za kratko vreme, ocenio je Pol Krejg Roberts, zvaničnik Bele kuće za vreme administracije Ronalda Regana.

„Rusija može da uništi Ukrajinu za jedan dan bez upotrebe nuklearnog oružja“, uveren je Roberts.

Prema njegovim rečima, Moskva se suzdržava iz „istorijskih razloga“:

„Ukrajina i njeno stanovništvo su deo Rusije vekovima, ima mnogo mešovitih brakova. <…> Kremlj ne želi da ruševine osiromašene zemlje budu uz granice Rusije“.

Napadi ruskih Oružanih snaga na ukrajinsku infrastrukturu počeli su 10. oktobra, dva dana nakon terorističkog napada na Krimski most u režiji ukrajinskih specijalnih službi. Meta su objekti ukrajinske energetike, odbrambene industrije, vojne komande i čvorišta veze.

I, prvi put ozbiljno – i ukrajinske železnice.

U Krivom Rogu je razoren železnički čvor.

Šef lokalne vojne uprave Jevgenij Sitničenko izjavio je:

„Bila su dva raketna udara. Razaranja su znatna. Zasad naši delom železnice ništa ne može da se kreće“

Vazdušne uzbune su 27. novembra objavljivane u četiri ukrajinske oblasti – Čerkaskoj, Poltavskoj, Kirovogradskoj i Dnjepropetrovskoj.

(Fakti)

KOMENTARI6 komentara

 1. michael pan says:

  Naravno da moze ali nije joj cilj da ubija ljude i rusi ...

 2. Kulak says:

  Rusija želi dobiti ovaj rat tako da pogine što manje civilnog stanovništva. Ti ljudi su im jednostavno potrebni za funkcionalan civilni život na tom prostoru danas-sutra kad završi ovaj rat. Rusi ogromnu većinu stanovnika na teritoriju zahvaćenim ratom smatraju sastavnim delom ruskog naroda. Radi se o ljudima koji govore ruskim jezikom i u kulturološkom smislu su Rusi. To budaletine na Zapadu ne shvataju pa proglašavaju Rusiju vojno slabom zato što tuče vrlo obzirno i svakako ne punom snagom. Rusija vojno može vrlo brzo dobiti ovaj rat, ali zbog već dobro uočenog i dokazanog obzira prema civilima, neće ovo završiti tako skoro.

 3. milorad5 says:

  rusija može brzo da dobije rat samo uz velike žrtve s OBE strane,full mobilizacija i ostalo uz ozbiljno razaranje u ukrajini.Stvarno se trude koliko vidim da obore neonacistički režim i da konačno stanovništo shvati i prestane da se plaši mafije koja ih sad vodi u MRAK.Ukrajina kakva god da je NEMA budućnost na zapadu sem kao polukolonijalni FEUD domaćih izdajnika i stranih bankarskih ekipa to je jasno odavno,na karjau krajeva da su im poslali ekonomsku i finansijsku pomoć koliko su im para za oružje poslali ukrajina bi do sad pretigla nemce bre,koga oni lažu više sa demokratijom i dobrim namerama prema istoku nemam pojma ali je očigledno da je naivnih budala u ukrajini još uvek mnogo.

 4. Nadbiskup Sodom von Gomor says:

  Ali videće oni kada se junački NEJTO PAKT umeša u rat, videće oni 😉😂

 5. Petrovgrad says:

  Rusi samo oslobadjaju što su im oteli Lenjin i njegivi sledbenici. Kojevska Rusija, mora biti oslobodjena. Nacizam se mora pobediti, u suprotnom Rusi će nestati kao narod, zapadnjaci će ih istrebiti. Rusima je kako kaže Boris Tadić stavljen nož pod grlo ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

  • Istina says:

   Nato koalicija danas je isto sto I hitlerova koalicija nekad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *