РОГОЗИН: „НАТО ће нестати!“

ROGOZIN: „NATO će nestati!“

2 juna 2017

NATO će prestati da postoji zbog toga što nema čime da se bavi, ocenio je i prorekao je vice-premijer Rusije Dmitrij Rogozin.

On od 2008-me do 2011-te bio stalni predstavnik svoje zemlje pri NATO, a sada odgovara za celokupnu rusku vojnu nauku i vojnu industriju. Utoliko je važnije što je na istu temu dodatno rekao:

NATO će zaista prestati da postoji. Ta organizacija naprosto nema predmet delatnosti. Zato počinje da pati od dosade, a i da silno vene kad god nema nekoga koga je proglasio za neprijatelja“.

Nastupivši na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu, uticajni ruski vice-premijer naglasio je da zapadna vojna alijansa – da bi opstala – sada od Rusije pravi neprijatelja. Pa nastavio:

„Teško da će to NATO pomoći da još dugo drži nos iznad vode. Politika alijanse se degenerisala. Isto važi i za sankcije za kojima potežu zapadne zemlje. Mi to vidimo i po kontaktima koje imamo sa vodećim političarima i ekonomistima iz zapadnih zemalja“.

Rogozin je izrazio uverenost da će NATO naprosto – u uslovima daljih ekonomskih i političkih promena u svetu – izgubiti smisao postojanja.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *