ROGOZIN OTKRIO: Postoji pravilo da svako ko hoće u EU, prvo mora u NATO

ROGOZIN OTKRIO: Postoji pravilo da svako ko hoće u EU, prvo mora u NATO

12 maja 2014

RogozinPotpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin izjavio je da postoji pravilo: ako neka zemlja želi da uđe u EU, neophodno je da uđe u NATO.

Rogozin koji je predstavnik predsednika Rusije za Pridnjestrovlje, a ranije je bio predstavnik Rusije u Savetu Rusija-NATO, rekao je za današnje izdanje dnevnika Komersant da se to pravilo neće menjati ni za Moldaviju.

„To je određeno pravilo, njega znaju svi u NATO: da se uđe u EU, neophodno je prethodno ući u NATO. To se pravilo za Moldavane neće menjati. Sve zemlje su kroz to prošle. Zato je asocijacija sa EU – momenat kada se Moldavija hvata za kvaku vrata pod nazivom NATO“, rekao je Rogozin.

Na pitanje šta će Rusija preduzeti, ukoliko u junu Moldavija potpiše sporazum o asocijaciji sa EU, Rogozin je odgovorio da će se odnosi promeniti, jer to znači da će Moldavija izgubiti neutralni status.

„Rusiji neće biti neophodno da razgovara s moldavskim političarima, o Moldaviji ćemo razgovarati s Briselom i Vašingtonom“, rekao je Rogozin, dodavši da će on insistirati na preispitivanju odnosa sa Moldavijom, ako krene u asocijaciju sa EU.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *