РОГОЗИН: Проверићемо да ли су Американци били на Месецу

ROGOZIN: Proverićemo da li su Amerikanci bili na Mesecu

24 novembra 2018

Direktor ruske državne korporacije „Roskosmos“ Dmitrij Rogozin predložio je tokom posete kompaniji „Ruski kosmički sistemi“ da se proveri da li su Amerikanci bili na Mesecu.

„Postavili smo ovaj zadatak — da se poleti i proveri da li su bili tamo ili nisu“, odgovorio je Rogozin na odgovarajuće pitanje.„Oni kažu da su bili, a mi ćemo proveriti“, rekao je on.

Prema Rogozinovim rečima, nijedna zemlja na svetu sada ne može da realizuje lunarni program i zbog toga on računa na saradnju SAD i Rusije u istraživanju prirodnog Zemljinog satelita.

„Roskosmos“ će pripremiti posade lunarnih misija za rad u mnogo težim uslovima nego u orbiti Zemlje, dodao je Rogozin na sastanku sa moldavskim predsednikom Igorom Dodonom.

„Sada se svi eksperimenti preorijentišu kako bi se stvorile tehnologije i pripremila posada za rad u mnogo nepovoljnijim uslovima, to jest u slučaju da brod ne stigne sutra i ne donose vodu, ili da se slomio aparat u svemirskom brodu. Sve treba regenerisati kako bi bilo moguće napraviti bilo koji uređaj pomoću 3D štampača, ili ako se nešto pokvarilo — odmah to popraviti“, objasnio je Rogozin.

Ranije je saopšteno da će ruski kosmonauti sleteti na površinu Meseca posle 2030. Njihova misija trebalo bi da traje 14 dana.

Prvi Amerikanac sleteo je na Mesec 1969. godine. Na Mesecu je bilo ukupno 12 državljana SAD.

KOMENTARI6 komentara

 1. rajko says:

  Nije potrebno da se leti na Mesec ili blizu njemu da bi se proverila ova "slavna pobeda američke nauke", sletanje američke posade na Mesec. Dovoljno bi bilo da ovde na Zemlji američki naučnici i stručnjaci objasne ruskim naučnicima i stručnjacima kako su prošli kroz van Alenov radioaktivni prsten. Ako ruski naučnici potvrde da su američki naučnici rešili problem zaštite od radioaktivnosti, onda postoji mogućnost da su ameri možda, eventualno, može biti stigli do Meseca, iako ima još mnogo drugih sumnjivih stvari u američkoj priči o ovom "uspehu".

 2. Velika Metla says:

  Pustite vi taj Mesec na miru,sa sve američkim lažima,jer imamo mi,a i vi,prečih poslova ovde na Zemlji! Koga interesuju laži američke,kao i šta je na Mesecu? Nikoga iole normalnog! Probleme na Zemlji nismo makar delimično rešili,a ovi se zamajavaju s Mesecom???!! Oooooo,Bože,svašta!

 3. Deda Micko says:

  Bili su na Mesecu malo morgen. Sve su to americke lazi, oni nikada u istoriji nisu rekli nista istinito, pa sto bi im verovao da su bili na Mesecu.

 4. Roy says:

  jao povraca mi se. koje licemjerje i ljigavost. kao sad ce oni provjeravati, a znaju jako dobro da niko nije bio jer se ne mjesec ne moze otici i pitanje je da li je on nebesko tijelo ili samo hologram iznad kupole koja pokriva zemlju. zemlja je ravna ploca i oni to znaju i kriju od nas.prije godinu dana putin kaze da imaju radar sa kojim iz sibira vide goluba nad argentinom. kako je to moguce ako je zemlja lopta? kako vidis sa radarom na drugoj strani lopte goluba? zato sto ej ravna ploca i tu se izlajao. rusi su ljigavi isto kao i amerikanci. niti postoji nuklearno oruzje niti je zemlja lopta, niti se moze ici na mjesec i sad ce kao oni provjeravati. ljigavac jedan. cionista. lazov i demon. u njega se natrpalo stotinu demona pa iz njega pricaju i sad on nekoga pravi budalom.

  • Deda Micko says:

   Putin je sinteza kabalistickih demona koji uspesno stvara sliku na koju se budale pecaju. Jedan od najvecih monstruma. Tramp je, na primer, idiot, ali nema tu magijsku moc, svako vidi da je on budala. Putin je Sotona koji ce tek skinuti svoje odelo.

 5. M says:

  Uz put,USA možda ima UFO replike kojima je možda već selektivno kolonizirala Mjesec,Mars,itd.,i prodrla dalje u Svemir!Ali,to možda nije službena USA,nego neslužbena,duboka,privatna!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *