ROGOZIN: Ruski vojnik mora da ratuje za petoricu

ROGOZIN: Ruski vojnik mora da ratuje za petoricu

22 decembra 2013

Russian spetsnatzRuski vojnik mora umeti da ratuje za petoricu. Ovakvo mišljenje je u intervjuu za televizijski kanal „Rusija 24“ izneo potpredsednik vlade Rusije zadužen za vojno-industrijski kompleks Dmitrij Rogozin, rezimirajući godinu na izmaku.

Ovaj funkcioner je podsetio da je Rusija najveća zemlja na svetu, kao i da u njoj živi svega 140 miliona ljudi. Ruska vojska broji milion ljudi – da bi zemlja bila u stanju da se odbrani od svih vrsta pretnji, svaki vojnik mora biti sposoban da ratuje za petoricu.

Zbog toga vojnik mora biti tehnički opremljen – mora imati sredstva za vizuelno pokrivanje borbe, kako bi mogao blagovremeno da primeti neprijatelja.

Drugi aspekt predstavlja robotizacija vojske – zemlji je potreban sistem za ratovanje na daljinu. To će omogućiti da se operater naoružanja udalji od borbene linije.

Program modernizacije naoružanja se realizuje ubrzanim tempom. Rogozin pretpostavlja da će već 2015. na Paradi pobede Crvenim trgom proći potpuno nova tehnika, a ne modernizovani sovjetski modeli. Narod će imati dodatni razlog za zadovoljstvo, uveren je potpredsednik vlade.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *