Rogozin: SAD bi uništile rusko nuklearno oružje u prvom naletu

Rogozin: SAD bi uništile rusko nuklearno oružje u prvom naletu

2 jula 2013

907984583564Vicepremijer RF Dmitrij Rogozin naveo je pet osnovnih tipova novih izazova na koje Rusija mora da bude spremna da odgovori, prenosi novinska agencija RBK.Prvi bi bio sukob sa državom koja nadmašuje Rusiju u tehnološkom smislu.

Rat bi se u tom slučaju, prema mišljenju Rogozina, vodio bez neposrednog kontakta. Druga vrsta pretnje jeste ulazak u sukob sa državom koja ima jednake vojne potencijale. On smatra da tu ne bi smelo da dođe do eventualne nadmoći neprijatelja u presudnim fazama sukoba.

Dalji oblici pretnji vezani su za lokalne ratove poput onih u Avganistanu i Čečeniji, kao i suprotstavljanje terorizmu. Rogozin je takođe ukazao na moguće zaoštravanje borbe za resurse na Arktiku. Pored toga, on je napomenuo da bi u slučaju rata SAD mogle u prvim časovima sukoba da unište 80–90% strateškog nuklearnog potencijala Rusije.

U tom smislu on smatra da je Rusiji neophodan tehnološki proboj na polju raketnog i nuklearnog programa. Na takve pretnje je moguće odgovoriti jedino ukoliko se razvije „autonomno naoružanje“ koje ne bi zavisilo od naprednih telekomunikacionih tehnologija.

(Ruska reč)

KOMENTARIJedan komentar

  1. star says:

    SMATRAM DA POBEDU U BUDUĆEM RATU AKO USPEJU DEŠIFROVATI ONI KOJI IM JA U TESLINA DOKUMENTA ĆE POBEDTTI JER TESLINO ORUŽJE ZRAKA SMRTI BI U KOZMOSU NA SATELITIMA ILI RAKETNIM BRODOVIMA VAN ZEMLJINE ORBITE GDE NIJE MAGNETNO POLJE UNIŠTILO NUKLEARNU RAKETU GDE EXPLOZIJA NR BIH POREMETILA MAGNETNO POLJE ZEMLJE A EVENTUALNE KRSTAREĆE RAKETE BIH GAĐALA IZ KOZMOSA JER TA ZRAKA BIH IŠLA TAKO BRZO DA BI SATELITI MALI KOJI NARAVNO NE BIH BILI VIDLJIVI RADI PLAZME ILI DRUGE TEHNOLOGIJE OPTIKE NAPROSTO UNIŠTILI SVAKI KONTEJNER RAKETE NAZEMLNJI GDE JE RAKETA I NE BIH SE MOGLA ISPALITI.U OVOM SCENARIJU TKO BIH TO IZMISLIO IMAO BIH MALE SATELITE TEŽINA 20 KG U 9000 KOMADA KOJI BI NAPROSTO POBEDILI SVAKU VOJSKU I NJENE RAKETNE SISTEME UČINILI KAO U VIDEO IGRI NESPOSOBNIMA.I TA VOJSKA KOJA TO USPE VLADAT ĆE SVETOM. NARAVNO SVE OVISI TKO MOŽE TESLU PROČITATI NJEGOVE IDEJE I DAL MOŽE.RUSI PO NEKIM TVRDNJMA KOJE JAVNO GOVORE NARAVNO VOJNA TAJNA JE NAČIN PRAVLJENJA TE ZRAKE IMAJU TESLINU ZRAKU ANIGRAVITACIJSKU KOJA ODBACUJE 100 KM NIJE NAPRINCIPU UNIŠTENJA OBJEKTA ŠTO ZNAČI AKO OVO ORUŽJE ODE U KOZMOS RUSKIH SATELITA U MIKORSATELITE SRDENJE I VELIKE I SKO PREMAZI RAM PLASMA I OPTIČKA NEVIDLJIVA STAKLA BUDU DEO KOZMIČKE ODBRANE RUSIJE RUSIJA PRAKTIČKI SVAKU RAKETU POTENCIJALNO OPASNU MOŽE ONDAODSVOG TERITORIJA ODBACITI 100 KM NEKOLIKO 100 KM ŠTO ZNAČI PRAKTIČKI DA RUSI IMAJU NEPROBOJNI ŠTIT I RAT ZVEZDA U KOJEM POBEĐUJU SVAKOG.KOLIKO JE TO ISTINAKOLIKO PRIČAU OVOM HLADNOM RATU TEŠKO JE REĆI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *