Рогозин: Украјина је већ остала без високе науке и индустрије

Рогозин: Украјина је већ остала без високе науке и индустрије

17 августа 2017

УКРАЈИНА је већ разорила своју високу науку и индустрију – изјавио је Дмитриј Рогозин.

Притом је навео да многи украјински научници и други елитни стручњаци увелико напуштају земљу, а многи прелазе у Русију и добијају њено држављанство.

Потпредседник владе РФ додатно је објаснио:

„Почели смо да радимо на ракети „Сојуз-5” и зато што смо остали кооперантских испорука из Украјине за ракету „Зенит”. То је била добра и јефтина ракета, али се са „Јужмашом” више није могло радити. Из те фирме је побегло све најбоље, а подмлатка нема. Знамо ово поуздано јер су многи `бегунци` дошли код нас”.

Рогозин је закључио речима: „Украјина је остала без индустрије и високе науке и технологија. То је злочин који је починила кијевска власт”.

KOMENTARI3 коментара

 1. Zaharije Serak says:

  O zlocinu se moze pricati gos.Rogozin.Kako objasnjavate sto je 15000 Doktora i Prosvjetnih radnika ostalo bez posla u Moskvi?Kada se "reze " budget najlakse je udariti po znanju.Ja sa ovim podatcima odlicno baratam,jer mi je zenin brat Doktor ostao bez posla.Naravno on je sada ovdje kod mene vrijedno uci i naci ce nacin da bude Doktor ovdje u Americi.Kada govorite o naucnicima gos.Rogozin samo da Vas podsjetim da u vojnoj Kompaniji Americkoj danas radi 12 Doktora nauka sa prostora bivseg SSSR-a!!Ja Vas jos uvijek /nazalost/ vididim zavisne od Zapadne tehnologije.To Vas najvise i "boli " kod sankcija,jer Vam je ukinut pristup istim.Drzava koja misli da su prirodni resursi dovoljni obicno grijese

  • Zaharije Serak says:

   Kompanija vojna se zove Navistar,da bi bilo lakse provjeriti moje navode.

 2. M says:

  Eh da je samo Ukrajina ostala bez svoje nauke,industrije,privrede...Ima tih privjesak-drzava jos...puno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u