Рогозин: Украјина је већ остала без високе науке и индустрије

Rogozin: Ukrajina je već ostala bez visoke nauke i industrije

17 avgusta 2017

UKRAJINA je već razorila svoju visoku nauku i industriju – izjavio je Dmitrij Rogozin.

Pritom je naveo da mnogi ukrajinski naučnici i drugi elitni stručnjaci uveliko napuštaju zemlju, a mnogi prelaze u Rusiju i dobijaju njeno državljanstvo.

Potpredsednik vlade RF dodatno je objasnio:

„Počeli smo da radimo na raketi „Sojuz-5” i zato što smo ostali kooperantskih isporuka iz Ukrajine za raketu „Zenit”. To je bila dobra i jeftina raketa, ali se sa „Južmašom” više nije moglo raditi. Iz te firme je pobeglo sve najbolje, a podmlatka nema. Znamo ovo pouzdano jer su mnogi `begunci` došli kod nas”.

Rogozin je zaključio rečima: „Ukrajina je ostala bez industrije i visoke nauke i tehnologija. To je zločin koji je počinila kijevska vlast”.

KOMENTARI3 komentara

 1. Zaharije Serak says:

  O zlocinu se moze pricati gos.Rogozin.Kako objasnjavate sto je 15000 Doktora i Prosvjetnih radnika ostalo bez posla u Moskvi?Kada se "reze " budget najlakse je udariti po znanju.Ja sa ovim podatcima odlicno baratam,jer mi je zenin brat Doktor ostao bez posla.Naravno on je sada ovdje kod mene vrijedno uci i naci ce nacin da bude Doktor ovdje u Americi.Kada govorite o naucnicima gos.Rogozin samo da Vas podsjetim da u vojnoj Kompaniji Americkoj danas radi 12 Doktora nauka sa prostora bivseg SSSR-a!!Ja Vas jos uvijek /nazalost/ vididim zavisne od Zapadne tehnologije.To Vas najvise i "boli " kod sankcija,jer Vam je ukinut pristup istim.Drzava koja misli da su prirodni resursi dovoljni obicno grijese

  • Zaharije Serak says:

   Kompanija vojna se zove Navistar,da bi bilo lakse provjeriti moje navode.

 2. M says:

  Eh da je samo Ukrajina ostala bez svoje nauke,industrije,privrede...Ima tih privjesak-drzava jos...puno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *