РОХАНИ ПОСЛАО ПОРУКУ ЗАПАДУ: Нама не треба ничија дозвола…

РОХАНИ ПОСЛАО ПОРУКУ ЗАПАДУ: Нама не треба ничија дозвола…

18 априла 2018

Ирански председник Хасан Рохани изјавио је да ће Иран правити или куповати било какво оружје које је потребно да би се одбранио у региону опкољеном „инвазионим силама“, преноси Ројтерс.

Наводи се да је Рохани то казао док су на паради поводом Националног дана војске, у живом телевијском преносу, пред њим пролазили ирански војници и ракете, а изнад његове главе прелетали борбени авиони и бомбардери.

Он је рекао да снаге којима располаже Иран не представљају претњу по суседе.

– Ми поручујемо свету да ћемо произвести или набавити било које оружје које нам је потребно и нећемо чекати на пристанак… Поручујемо суседним земљама да наше оружје није усмерено против вас, оно служи за одвраћање. Ми не живимо у нормалном региону и видимо да су инвазионе силе изградиле базе око нас – навео је Рохани.

Председник Ирана је додао да те силе „не обраћајући пажњу на принципе међународног права, интервенишу у регионалним пословима и врше инвазије на друге земље без дозволе УН“, казао је Рохани.

Ројтерс подсећа да су америчке, британске и француске снаге у суботу ујутру извршиле ваздушне ударе на Сирију, савезницу Ирана, у знак одмазде за наводни хемијски напад изведен 7. априла, за који криве влада сиријског председника Башара ал Асада.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u