РОХАНИ ПОСЛАО ПОРУКУ ЗАПАДУ: Нама не треба ничија дозвола…

ROHANI POSLAO PORUKU ZAPADU: Nama ne treba ničija dozvola…

18 aprila 2018

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je da će Iran praviti ili kupovati bilo kakvo oružje koje je potrebno da bi se odbranio u regionu opkoljenom „invazionim silama“, prenosi Rojters.

Navodi se da je Rohani to kazao dok su na paradi povodom Nacionalnog dana vojske, u živom televijskom prenosu, pred njim prolazili iranski vojnici i rakete, a iznad njegove glave preletali borbeni avioni i bombarderi.

On je rekao da snage kojima raspolaže Iran ne predstavljaju pretnju po susede.

– Mi poručujemo svetu da ćemo proizvesti ili nabaviti bilo koje oružje koje nam je potrebno i nećemo čekati na pristanak… Poručujemo susednim zemljama da naše oružje nije usmereno protiv vas, ono služi za odvraćanje. Mi ne živimo u normalnom regionu i vidimo da su invazione sile izgradile baze oko nas – naveo je Rohani.

Predsednik Irana je dodao da te sile „ne obraćajući pažnju na principe međunarodnog prava, intervenišu u regionalnim poslovima i vrše invazije na druge zemlje bez dozvole UN“, kazao je Rohani.

Rojters podseća da su američke, britanske i francuske snage u subotu ujutru izvršile vazdušne udare na Siriju, saveznicu Irana, u znak odmazde za navodni hemijski napad izveden 7. aprila, za koji krive vlada sirijskog predsednika Bašara al Asada.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *