РОХАНИ позвао муслимане да се уједине против САУДИЈСКЕ АРАБИЈЕ!

ROHANI pozvao muslimane da se ujedine protiv SAUDIJSKE ARABIJE!

8 septembra 2016

35246

Iranski Predsednik Hasan Rohani je pozvao muslimanski svet  da se udruži u dovođenju saudijskog režima pravdi za sve zločine u muslimanskim zemljama na Bliskom istoku.

„Zemlje u regionu i muslimanski svet treba da ulože zajedničke napore kako bi se rešili postojeći problemi i kaznila saudijska vlada“, rekao je danas Rohani.

Iranski šef države je istakao podršku Rijada terorizmu, dodajući da saudijski režim „praktično prosipa krv Muslimana u Iraku, Siriji i Jemenu, preko svojih zločina u regionu.“

Saudijsko kraljevstvo, gde sveštenici slobodno propovedaju radikalni vahabizam, optuženo je za pružanje ideološke i finansijske podrške Takfiri teroristima, koji po Iraku i Siriji seju smrt i uništavanje u Iraku i Siriji u poslednjih nekoliko godina.

Saudijski režim je, takođe, vodio je neselektivnu vojnu kampanju protiv Jemena od prošle godine, kada je ubijeno oko 10.000 ljudi u najsiromašnijoj zemlji arapskog sveta.

Rohani je dalje optužio saudijske vlasti zbog „nedostatka takta i nesposobnosti“ u nadgledanju Hadža (hodočašća) prošle godine, kada su hiljade muslimanskih hodočasnika, uključujući i 465 Iranaca, stradale u ljudskom stampedu.

„Iranska vlada i Islamska republika nikada neće dozvoliti da se krv mučenika prosipa  i nastaviće sa zakonskim i političkim naporima da povrate svoja prava“, izjavio je Rohani.

KOMENTARI3 komentara

  1. savaot says:

    Rusija saradjuje sa S. Arabijom sve tesnje, a S. Arabija je pod izraelskom cizmom. Da li sada shvatate zasto Iran nikada ne veruje Rusiji. Rusija ide samo za novcem, bas kao I Amerika. Kraj price.

  2. marija says:

    desi ti cuvo i procito da srbin i turcin su suradivali oni su uvek bili naj veci nepretelj izmedu sebe nikad turin i srbin nece se voliti niti suradivati i ao su postali od dva brata jedan je oso kod alaeha a dugi bogu kome je i pripodo boga su srbi spasili i bog je srbski ko neveruje u boga taj postaje tudi covek

  3. Goca says:

    So zadovolstvo ќe vi odgovoram koga Srbijancite i Turcite sorabotuvale: Srbijancite i Turcite sorabotuvale za da go uništat Makedonskoto Carstvo, a podocna i Makedonskoto Kralstvo! Denes Srbijancite sorabotuvaat so Grcija, Bugarija i Albanija za da ja zadržat makedonskata teritorija pod svoja okupacija! Ova ne e provokacija, za ova ima Meѓunarodni dokumenti i dogovori!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *