РОЈТЕРС РАЗОТРКИО БРИСЕЛ: ЕУ више никоме не гарантује чланство

РОЈТЕРС РАЗОТРКИО БРИСЕЛ: ЕУ више никоме не гарантује чланство

28 септембра 2021

Европска унија, страхујући од политичких реакција држава чланица, више не може да пристане да пружи гаранције за будуће чланство шест балканских земаља којима је обећано место у блоку, објавио је Ројтерс, позивајући се на четворо неименованих дипломата и интерни документ.Застој око декларације самита ЕУ и лидера Балкана, 6. октобра, представља најслабију тачку стратегије ЕУ да уведе Србију, тзв. Косово, Босну и Херцеговину, Црну Гору, Албанију и Северну Македонију у блок, што се, како се напомиње, подударило са распламсавањем тензија на административној линији Србије и Косова.

ЕУ на самиту намерава да понови обећање од пре 18 година да „даје недвосмислену подршку европској перспективи Западног Балкана“, стоји у нацрту декларације самита са датумом 11. септембар, у коју је британска агенција имала увид.

Дипломате наводе да су одржане најмање две рунде разговора које нису резултирале договором.

Државе ЕУ не желе да обелодане своје ставове, наводи Ројтерс и додаје да богате северне земље, као што су Данска, Француска и Холандија страхују да се не понови сценарио убрзаног пријема Румуније и Бугарске 2007. године и лошег управљања миграцијама радника из источне Европе у Британију, што је, како се оцењује, многе Британце окренуло против Уније.

KOMENTARI2 коментара

  1. persida says:

    Sta cemo sad, samoubistvo? Vucicu, dodaj mi testeru.

  2. Si Ju Leter Aligeder says:

    Si sinjore, možemo da biramo ili sami da se raspadnemo ili Bog da nas raspadne. A znate kako je pisano? "Biće poslednje carstvo sveta sastavljeno što od jakih, što od slabih. Jakih kao čelik i slabih kao glina, i to carstvo će stajati radi toga na klimavim nogama, i pašće kamen Božiji sa nebesa na takva stopala i poravnaće sva ta carstva i uspostaviće svoje pravedno koje će večno trajati." To vam je knjiga proroka Danila iz Starog zaveta, a kasnije vidimo da će carstvom da vlada sam Sin Božiji i Njegova vladalačka palica se neće pomeriti sa mesta. Dakle, mi sada samo naslućujemo raspad i sami se klimamo, ali taj veliki raspad tek dolazi. Uzdajte se u Boga i spasenje Njegovo. Dela koja je učinio poslanstvom Sina svog radi nas, radi milosti Njegove, radi života večnog i večnog carstva Božijeg koje dolazi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u