РОКФЕЛЕРОВА ФОНДАЦИЈА користи пандемију КОРОНАВИРУСА да потпуно завлада Америком! ЕВО КАКО

ROKFELEROVA FONDACIJA koristi pandemiju KORONAVIRUSA da potpuno zavlada Amerikom! EVO KAKO

28 maja 2020

Autor: Manlio DINUČI, Il Manifesto

ROKFELEROVA fondacija predstavila je „Nacionalni plan testiranja na kovid-19“, ukazujući na „pragmatične korake za ponovno otvaranje radnih mesta i naše zajednice “.

Međutim, to nije samo pitanje zdravstvenih mera kao što se vidi iz naslova.

Plan – kome su doprinose dali neki od najprestižnijih univerziteta (Harvard, Jejl, Džons Hopkins i drugi) – konfiguriše pravi hijerarhijski i militarizovani socijalni model.Na vrhu je „Odbor za testiranje pandemije (PTB), srodan Odboru za vođenje rata koji su Sjedinjene Države stvorile u Drugom svetskom ratu.

„Odbor za testiranje pandemije „sastojao bi se od lidera iz biznisa, vlade i akademske zajednice“ (predstavnici vlade ne bi bili u prvom redu, već bi se predstavnici finansija i ekonomije imenovali po važnosti).

Ovo vrhovno telo bilo bi ovlašćeno da odlučuje o produkciji i uslugama s autoritetom sličnim onom koji je bio dodeljen predsedniku Sjedinjenih Država u ratnom vremenu Zakonom o ostvarivanju odbrane.

Planom se zahteva da na kovid-19 prvo budu testirana tri miliona američkih građana nedeljno, pa da taj broj bude uvećan na 30 miliona nedeljno u roku od šest meseci. Cilj je postići sposobnost da se testira 30 miliona ljudi dnevno, što će se realizovati u roku od godinu dana.

Za svaki test se očekuje „poštena nadoknada troškova (npr. 100 USD po testu) za sva ispitivanja kovid-19“. Stoga će za to biti potrebne milijarde dolara javnog novca mesečno.

Rokfeler fondacija i njeni finansijski partneri pomoći će samo u stvaranju mreže za pružanje kreditnih garancija i potpisivanje ugovora sa dobavljačima, odnosno velikim kompanijama koje proizvode lekove i medicinsku opremu.

Prema Planu, Odbor bi takođe bio ovlašćen da stvori Korpus za odgovor na pandemiju: specijalne snage (ne iznenađuje što su nazvane „korpus“ kao da se radi o marincima) sa osobljem od 100 do 300 hiljada ljudi.

Bili bi regrutovani među dobrovoljcima Korpusa mira i Amerikorpsa (koje je američka vlada zvanično stvorila da bi „pomogla zemljama u razvoju“) i među vojnim osobljem Nacionalne garde.

Članovi „Korpusa za odgovor na pandemiju“ primali bi prosečnu bruto platu od 40 000 američkih dolara godišnje, pa se očekuje državni trošak od 4-12 milijardi dolara godišnje.

„Telo za odgovor na pandemiju“ pre svega bi imalo zadatak da kontroliše stanovništvo vojnim tehnikama, digitalnim sistemima praćenja i identifikacije, na radnim i studijskim mestima, u stambenim prostorima, na javnim mestima i na putovanjima. Sisteme ove vrste – podseća Rokfeler fondacija – su napravili Epl, Gugl i Fejsbuk.

Prema Planu, informacije o pojedincima koje se odnose na njihovo zdravstveno stanje i njihove aktivnosti ostale bi poverljive „kad god je to moguće“. Međutim, svi bi bili centralizovani u digitalnoj platformi kojom zajednički upravljaju savezna država i privatne kompanije.Prema podacima koje je obezbedio „Savet za kontrolu pandemije“, s vremena na vreme bi se odlučivalo koja oblast treba da bude zaključana i koliko dugo.

To je, u najkraćem, plan koji Rokfelerova fondacija želi da primeni u Sjedinjenim Državama i šire.

Da se ​​to delomično sprovede, došlo bi do dalje koncentracije ekonomske i političke moći u rukama još užeg elitnog sektora na štetu rastuće većine koja bi bila lišena osnovnih demokratskih prava.

Operacija se izvodi u ime „kovid-19 kontrol“, čija je stopa smrtnosti do sada bila manja od 0,03% američke populacije, prema zvaničnim podacima.

U Planu Rokfelerove fondacije virus se koristi kao pravo oružje, opasnije od samog Kovid-19.

(Manlio Dinucci is a Research Associate of the Centre for Research on Globalization)

KOMENTARI7 komentara

 1. Istina says:

  To su psihički bolesnici, nemožeš imati ceo svet. € i $ propadaju, biće da bog uništava monetarni sistem i džabe što imaju toliko para kad nemaš sreće, pameti, zdravlja...

  • persida says:

   A koji to bog, majke ti, unistava dolar? Mnogo ste bre Srbi glupi.

 2. M says:

  Kolko vidim,oni planiraju neko vladajuće tijelo s sve većim ovlastima,a mimo kolko-tolko demokratskih izbora!Odnosno u budućnosti jednu samoproglašenu privatnu grupaciju s Absolutnim vladajućim ovlastima!Prvo u najmoćnijoj državi svijeta,a onda time olakšano i u cijelom ostalom svijetu!A što zapravo i žele od početka!Lukavi su oni!Ali im to neće biti dovoljno!Jer nisu i bezazleni kao golub!Zato će falit!

  • Von Urok van der Evil says:

   Samo neka US vojnicine pucaju rafalima u vazduh nedelju dana nepekidno tako da uniste te viruse , to im je najbolji sistem :-)))

 3. Cp6a says:

  Koliko vidim, oni se pripremaju za biološki rat. Izgleda da im je odmah uzvraćeno, pa ih mnogo svrbi i peče. Rusi i Kinezi su sve odmah ozbiljno shvatili.

 4. Dusan says:

  Zna li neko šta predstavlja simbolika na fasadi zgrade sa slike?

 5. persida says:

  Ukoliko Rusi i Kinezi vojno ne napadnu ove monstrume, kraj covecanstva je blizu. Na zalost, nema nikakvih nagivestaja da je veci sukob na pomolu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *