РОКФЕЛЕРОВА ФОНДАЦИЈА користи пандемију КОРОНАВИРУСА да потпуно завлада Америком! ЕВО КАКО

РОКФЕЛЕРОВА ФОНДАЦИЈА користи пандемију КОРОНАВИРУСА да потпуно завлада Америком! ЕВО КАКО

28 маја 2020

Аутор: Манлио ДИНУЧИ, Il Manifesto

РОКФЕЛЕРОВА фондација представила је „Национални план тестирања на ковид-19“, указујући на „прагматичне кораке за поновно отварање радних места и наше заједнице “.

Међутим, то није само питање здравствених мера као што се види из наслова.

План – коме су доприносе дали неки од најпрестижнијих универзитета (Харвард, Јејл, Џонс Хопкинс и други) – конфигурише прави хијерархијски и милитаризовани социјални модел.На врху је „Одбор за тестирање пандемије (ПТБ), сродан Одбору за вођење рата који су Сједињене Државе створиле у Другом светском рату.

„Одбор за тестирање пандемије „састојао би се од лидера из бизниса, владе и академске заједнице“ (представници владе не би били у првом реду, већ би се представници финансија и економије именовали по важности).

Ово врховно тело било би овлашћено да одлучује о продукцији и услугама с ауторитетом сличним оном који је био додељен председнику Сједињених Држава у ратном времену Законом о остваривању одбране.

Планом се захтева да на ковид-19 прво буду тестирана три милиона америчких грађана недељно, па да тај број буде увећан на 30 милиона недељно у року од шест месеци. Циљ је постићи способност да се тестира 30 милиона људи дневно, што ће се реализовати у року од годину дана.

За сваки тест се очекује „поштена надокнада трошкова (нпр. 100 УСД по тесту) за сва испитивања ковид-19“. Стога ће за то бити потребне милијарде долара јавног новца месечно.

Рокфелер фондација и њени финансијски партнери помоћи ће само у стварању мреже за пружање кредитних гаранција и потписивање уговора са добављачима, односно великим компанијама које производе лекове и медицинску опрему.

Према Плану, Одбор би такође био овлашћен да створи Корпус за одговор на пандемију: специјалне снаге (не изненађује што су назване „корпус“ као да се ради о маринцима) са особљем од 100 до 300 хиљада људи.

Били би регрутовани међу добровољцима Корпуса мира и Америкорпса (које је америчка влада званично створила да би „помогла земљама у развоју“) и међу војним особљем Националне гарде.

Чланови „Корпуса за одговор на пандемију“ примали би просечну бруто плату од 40 000 америчких долара годишње, па се очекује државни трошак од 4-12 милијарди долара годишње.

„Тело за одговор на пандемију“ пре свега би имало задатак да контролише становништво војним техникама, дигиталним системима праћења и идентификације, на радним и студијским местима, у стамбеним просторима, на јавним местима и на путовањима. Системе ове врсте – подсећа Рокфелер фондација – су направили Епл, Гугл и Фејсбук.

Према Плану, информације о појединцима које се односе на њихово здравствено стање и њихове активности остале би поверљиве „кад год је то могуће“. Међутим, сви би били централизовани у дигиталној платформи којом заједнички управљају савезна држава и приватне компаније.Према подацима које је обезбедио „Савет за контролу пандемије“, с времена на време би се одлучивало која област треба да буде закључана и колико дуго.

То је, у најкраћем, план који Рокфелерова фондација жели да примени у Сједињеним Државама и шире.

Да се ​​то деломично спроведе, дошло би до даље концентрације економске и политичке моћи у рукама још ужег елитног сектора на штету растуће већине која би била лишена основних демократских права.

Операција се изводи у име „ковид-19 контрол“, чија је стопа смртности до сада била мања од 0,03% америчке популације, према званичним подацима.

У Плану Рокфелерове фондације вирус се користи као право оружје, опасније од самог Ковид-19.

(Manlio Dinucci is a Research Associate of the Centre for Research on Globalization)

KOMENTARI7 коментара

 1. Istina says:

  To su psihički bolesnici, nemožeš imati ceo svet. € i $ propadaju, biće da bog uništava monetarni sistem i džabe što imaju toliko para kad nemaš sreće, pameti, zdravlja...

  • persida says:

   A koji to bog, majke ti, unistava dolar? Mnogo ste bre Srbi glupi.

 2. M says:

  Kolko vidim,oni planiraju neko vladajuće tijelo s sve većim ovlastima,a mimo kolko-tolko demokratskih izbora!Odnosno u budućnosti jednu samoproglašenu privatnu grupaciju s Absolutnim vladajućim ovlastima!Prvo u najmoćnijoj državi svijeta,a onda time olakšano i u cijelom ostalom svijetu!A što zapravo i žele od početka!Lukavi su oni!Ali im to neće biti dovoljno!Jer nisu i bezazleni kao golub!Zato će falit!

  • Von Urok van der Evil says:

   Samo neka US vojnicine pucaju rafalima u vazduh nedelju dana nepekidno tako da uniste te viruse , to im je najbolji sistem :-)))

 3. Cp6a says:

  Колико видим, они се припремају за биолошки рат. Изгледа да им је одмах узвраћено, па их много сврби и пече. Руси и Кинези су све одмах озбиљно схватили.

 4. Dusan says:

  Zna li neko šta predstavlja simbolika na fasadi zgrade sa slike?

 5. persida says:

  Ukoliko Rusi i Kinezi vojno ne napadnu ove monstrume, kraj covecanstva je blizu. Na zalost, nema nikakvih nagivestaja da je veci sukob na pomolu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u