Роко има две маме

Роко има две маме

8 маја 2018

Пише: Милан Ружић

Ова земља се мора радовати, јер смо толико напредовали да, поред стихова разноразних певаљки у уџбеницима, нама се смеши и појава геј сликовница које су у Хрватску већ стигле и око којих се овде подигла велика бура.

Наиме, видимо како се представници власти међу собом препуцавају око тога да ли су ове сликовнице штетне или не и да о томе треба говорити хладне главе. Ево, као неко ко нема ништа против геј заједнице, али има против таквих сликовница, а хладне главе, желео бих да се изјасним по овом питању.

Не видим никакав разлог да се овакве сликовнице штампају у Србији, а овде ћу подржати министра који каже да би то лоше утицало на борбу против беле куге. Волео бих да ми неко докаже како више геј парова може подстаћи рађање више деце? Дакле, подвлачим, геј заједница има право да захтева и да се бори за ове сликовнице, али нема право да се буни уколико се неко други бори против тих сликовница. То је слобода!

Ми смо земља у којој се слобода и права увек траже за мањине, биле оне националне, сексуалне или било које друге врсте, што је добра ствар, али није добра ствар када борба за права мањине угрози већину! Нико не брани одржавање геј параде, али та парада блокира цео Београд! Литије за потопљене манастире и некадашња породична шетња су сад нешто што нико и не обезбеђује. Геј парада је знак напретка, а литије су знак заосталости! Како то?

Зашто је увек проблем ако се неко успротиви ставу геј заједнице, а није проблем када се иста ова заједница буни против нечијих ставова? Када геј заједница некога нападне и нешто тражи, онда је то борба за права мањина, а када неко њима одговори или каже своје мишљење које се не поклапа са њиховим, онда је тај претња демократији и напретку, заостали традиционалац и националиста (термин који сви данас поистовећују са нацизмом).

Лично, имам много аргумената против ових сликовница. Сматрам да наш образовни систем мора да се позабави много пречим стварима, него што је увођење примера геј односа у уџбенике. Толике школе су оронуле и пропадају, образовни систем се урушава преузимањем западних начина образовања који се не могу лако уклопити у овдашњи систем, родитељи немају новца за уџбенике, наставници и професори дипломирају по којекаквим забитима које немоају струју и воду, али имају факултет, а некоме је најважније да ли ће Роко имати две маме или двојицу тата!

Волео бих да ми објасните како неувођење ових сликовница може да штети геј заједници? Некада се у школама из биологије учило о зглавкарима, амебама, екологији, а данас је најважније да се објасни сексуални однос два мушкарца или две жене! Из српског језика смо учили и обрађивали стихове Десанке Максимовић, Бранка Радичевића, Добрице Ерића, а данас Цеце (у основној школи) и Карлеуше (на тестовима опште културе у оквиру пријемних испита за факултете)! У сликовницама смо имали прилике да гледамо јежеве, зечеве, козе, аутомобиле, природу, децу како се играју, а данас се преко њих покушава најмлађима показати како им нико не може забранити да имају две маме! И не може им нико забранити, као ни њиховим родитељима, али да ли мислите да је то толико важно у детињству? Мислите да деца не гледају телевизију, па не знају за гејеве, него им се мора о томе причати у школи? Нико децу у нашим школама не учи ни насилништву, па она то науче сама.

У старом образовном систему није било никаквих примера о геј везама, а опет је у Србији било гејева. Дакле, те сликовнице неће донети никакав напредак! Ко је геј, биће геј и без сликовнице! Зашто се овакво питање не реши референдумом, драги припадници геј заједнице, ако сте већ толико отворени, слободног духа и таква оличења демократије? Референдум је врхунац демократског одлучивања и слободе!

Геј заједница вечито покушава да представи оне који нису чланови те заједнице као некакву претњу! Заиста немамо ништа против вас, али немојте тражити једнакост тако што ћете стварати поделе међу људима! Ако ви имате пуно право да изнесете свој став, дајте онда и нама, већини, исто то право! Немојте оспоравати наше мишљење само зато што се не поклапа са вашим.

Нека живи Роко са две маме и нека живи Ана са двојицом тата и желим им сву срећу овог света, а вас бих молио да побијете све моје тврдње, као и тврдње министра којег сте напали, тако што ће две маме саме родити Рока, а двојица тата сами направити Ану. Нису геј заједници проблем људи који мисле другачије и који тој заједници не припадају. Вама је проблем природа која је све удесила тако да не можете једно са другим родити децу. Престаните тражити кривце међу људима. Буните се против природе!

А поводом изјава појединих представника власти да геј људима никакав министар и никаква влада не могу да одреде да ли ће имати децу или не, нити могу ово да контролишу, поручио бих да нико није желео никога да контролише и нешто да брани!

Међутим, ако никакав министар и никакве владе не могу геј људима одредити да ли ће имати децу или не (што је ствар закона), онда ни нама не може ниједан министар и никаква влада одредити да ли ће наша деца учити из геј сликовница или не!

(Искра)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u