Роко има две маме

Roko ima dve mame

8 maja 2018

Piše: Milan Ružić

Ova zemlja se mora radovati, jer smo toliko napredovali da, pored stihova raznoraznih pevaljki u udžbenicima, nama se smeši i pojava gej slikovnica koje su u Hrvatsku već stigle i oko kojih se ovde podigla velika bura.

Naime, vidimo kako se predstavnici vlasti među sobom prepucavaju oko toga da li su ove slikovnice štetne ili ne i da o tome treba govoriti hladne glave. Evo, kao neko ko nema ništa protiv gej zajednice, ali ima protiv takvih slikovnica, a hladne glave, želeo bih da se izjasnim po ovom pitanju.

Ne vidim nikakav razlog da se ovakve slikovnice štampaju u Srbiji, a ovde ću podržati ministra koji kaže da bi to loše uticalo na borbu protiv bele kuge. Voleo bih da mi neko dokaže kako više gej parova može podstaći rađanje više dece? Dakle, podvlačim, gej zajednica ima pravo da zahteva i da se bori za ove slikovnice, ali nema pravo da se buni ukoliko se neko drugi bori protiv tih slikovnica. To je sloboda!

Mi smo zemlja u kojoj se sloboda i prava uvek traže za manjine, bile one nacionalne, seksualne ili bilo koje druge vrste, što je dobra stvar, ali nije dobra stvar kada borba za prava manjine ugrozi većinu! Niko ne brani održavanje gej parade, ali ta parada blokira ceo Beograd! Litije za potopljene manastire i nekadašnja porodična šetnja su sad nešto što niko i ne obezbeđuje. Gej parada je znak napretka, a litije su znak zaostalosti! Kako to?

Zašto je uvek problem ako se neko usprotivi stavu gej zajednice, a nije problem kada se ista ova zajednica buni protiv nečijih stavova? Kada gej zajednica nekoga napadne i nešto traži, onda je to borba za prava manjina, a kada neko njima odgovori ili kaže svoje mišljenje koje se ne poklapa sa njihovim, onda je taj pretnja demokratiji i napretku, zaostali tradicionalac i nacionalista (termin koji svi danas poistovećuju sa nacizmom).

Lično, imam mnogo argumenata protiv ovih slikovnica. Smatram da naš obrazovni sistem mora da se pozabavi mnogo prečim stvarima, nego što je uvođenje primera gej odnosa u udžbenike. Tolike škole su oronule i propadaju, obrazovni sistem se urušava preuzimanjem zapadnih načina obrazovanja koji se ne mogu lako uklopiti u ovdašnji sistem, roditelji nemaju novca za udžbenike, nastavnici i profesori diplomiraju po kojekakvim zabitima koje nemoaju struju i vodu, ali imaju fakultet, a nekome je najvažnije da li će Roko imati dve mame ili dvojicu tata!

Voleo bih da mi objasnite kako neuvođenje ovih slikovnica može da šteti gej zajednici? Nekada se u školama iz biologije učilo o zglavkarima, amebama, ekologiji, a danas je najvažnije da se objasni seksualni odnos dva muškarca ili dve žene! Iz srpskog jezika smo učili i obrađivali stihove Desanke Maksimović, Branka Radičevića, Dobrice Erića, a danas Cece (u osnovnoj školi) i Karleuše (na testovima opšte kulture u okviru prijemnih ispita za fakultete)! U slikovnicama smo imali prilike da gledamo ježeve, zečeve, koze, automobile, prirodu, decu kako se igraju, a danas se preko njih pokušava najmlađima pokazati kako im niko ne može zabraniti da imaju dve mame! I ne može im niko zabraniti, kao ni njihovim roditeljima, ali da li mislite da je to toliko važno u detinjstvu? Mislite da deca ne gledaju televiziju, pa ne znaju za gejeve, nego im se mora o tome pričati u školi? Niko decu u našim školama ne uči ni nasilništvu, pa ona to nauče sama.

U starom obrazovnom sistemu nije bilo nikakvih primera o gej vezama, a opet je u Srbiji bilo gejeva. Dakle, te slikovnice neće doneti nikakav napredak! Ko je gej, biće gej i bez slikovnice! Zašto se ovakvo pitanje ne reši referendumom, dragi pripadnici gej zajednice, ako ste već toliko otvoreni, slobodnog duha i takva oličenja demokratije? Referendum je vrhunac demokratskog odlučivanja i slobode!

Gej zajednica večito pokušava da predstavi one koji nisu članovi te zajednice kao nekakvu pretnju! Zaista nemamo ništa protiv vas, ali nemojte tražiti jednakost tako što ćete stvarati podele među ljudima! Ako vi imate puno pravo da iznesete svoj stav, dajte onda i nama, većini, isto to pravo! Nemojte osporavati naše mišljenje samo zato što se ne poklapa sa vašim.

Neka živi Roko sa dve mame i neka živi Ana sa dvojicom tata i želim im svu sreću ovog sveta, a vas bih molio da pobijete sve moje tvrdnje, kao i tvrdnje ministra kojeg ste napali, tako što će dve mame same roditi Roka, a dvojica tata sami napraviti Anu. Nisu gej zajednici problem ljudi koji misle drugačije i koji toj zajednici ne pripadaju. Vama je problem priroda koja je sve udesila tako da ne možete jedno sa drugim roditi decu. Prestanite tražiti krivce među ljudima. Bunite se protiv prirode!

A povodom izjava pojedinih predstavnika vlasti da gej ljudima nikakav ministar i nikakva vlada ne mogu da odrede da li će imati decu ili ne, niti mogu ovo da kontrolišu, poručio bih da niko nije želeo nikoga da kontroliše i nešto da brani!

Međutim, ako nikakav ministar i nikakve vlade ne mogu gej ljudima odrediti da li će imati decu ili ne (što je stvar zakona), onda ni nama ne može nijedan ministar i nikakva vlada odrediti da li će naša deca učiti iz gej slikovnica ili ne!

(Iskra)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *