РОН ПОЛ: „Противник сам војних интервенција, не волим НАТО!“

RON POL: „Protivnik sam vojnih intervencija, ne volim NATO!“

18 marta 2017

BN-IN970_RONPAUlJ_20150521162712

Protivnik sam bilo kakvih vojnih intervencija, meni se uošte ne sviđa NATO, kazao je bivši američki kongresmen Ron Pol, prenosi Raša tudej.

Pol je reagovao na izjavu senatora Džona Mekejna koji je njegovog sina, senatora Renda Pola, optužio da radi za Vladimira Putina i da je agent Kremlja, jer je protiv priključenja Crne Gore NATO-u.

– Ja se zalažem da sa ljudima uvek govorim učtivo i da se prema njima odnosim sa poštovanjem – kazao je Pol i istakao da Mekejnova izjava nije bila promišljena ni diplomatska.

– Čini mi se da se Mekejn ponaša iracionalno – kazao je otac senatora Pola i naglasio: „Njegov cilj je proširenje NATO-a, ali je njegovo zalaganje o proširenju motivisano neutemeljenim strahom da će iznenada ruski tenkovi ući u Crnu Goru, što nema nikakvog smisla.“

Podsetimo, otac senatora koji je blokirao pridruženje Crne Gore u Senatu, je 1999. godine otvoreno protestovao protiv bombardovanja Jugoslavije, i bio jedini koji je to javno rekao u govoru pred Kongresom.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ivan Grozni says:

    Hvala Ronu sto se zalaze za pravdu u svetu. Vise od polovine Amerikanaca su protiv raznih revolucija koje lihvari proizvode u svetu. Dokaz je izbor Trumpa za Predsednika.Jedna grupa ljudi, ukljucujuci i kongresmene i senatore a koja je povezana sa US Aid i drugim agencijama koje su distributeri pomoci, bacaju milijarde dolara na promasene rezime i kriminalce poput kosmetskih. Narod Amerike to zna. Jedan od tih koji se tome protive je i Ron. Hvala mu

  2. ilija says:

    rusija mora uci u c, goru sa opremmom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *