РОСУ БАЦИО ШОК БОМБЕ ИСПРЕД САЛЕ ГДЕ СЕ ОДРЖАВАО ДИЈАЛОГ! АЛБАНЦИ ПРИВЕЛИ МАРКА ЂУРИЋА! Окупљени грађани пружају отпор! (ФОТО)

ROSU BACIO ŠOK BOMBE ISPRED SALE GDE SE ODRŽAVAO DIJALOG! ALBANCI PRIVELI MARKA ĐURIĆA! Okupljeni građani pružaju otpor! (FOTO)

26 marta 2018

Srpski zvaničnici Marko Đurić i Nikola Selaković stigli su danas popodne, nešto pre 17 časova, u Kosovsku Mitrovicu kako bi učestvovali u razgovoru u okviru unutrašnjeg dijaloga.

Pripadnici kosovske policije su upali u prostorije u kojima se održavao unutrašnji dijalog za Kosovo i Metohiju.

Oni su brutalno i nezakonito upali u SO Severna Kosovska Mitrovica. Oprema i inventar unutar zgrade su polupani. Ispred zgrade mogu se videti jake snage kosovske policije.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da su on i Selaković došli u Kosovsku Mitrovicu da sa Srbima sa KiM razgovraju o bućnosti južne pokrajine i poručio da bez njih nema rešenja za KiM.

– Došli smo kao što smo obećali i dogovorili pre nekoliko dana. Došli smo da vam prenesemo poruku da KiM i sever KiM nikada neće biti deo samoproglašenog Kosova ili velike Albanije – rekao je Đurić.

On je istakao da je politika Srbije postizanje kompromisa koji će značiti da Srbija na KiM „treba da dobije nešto“.

Selaković je izjavio da su došli da čuju glas naroda, da su dosad čuli različite predloge i viđenja i pokazali da je ideja Aleksandra Vučića o pokretanju dijaloga vratila Kosovo i Metohiju u žižu političke stvarnosti.

– Zato smo ovde i ništa nije mogla da nas spreči da dođemo – rekao je Selaković.

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić zahvalio je Đuriću i Selakoviću što su tu i Vučiću koji je započeo dijalog.

– Prvi put na čelu Srbije je čovek koji želi da rešava probleme, a ne da ih gura pod tepih – kaže Rakić.

On ističe da je Srbija svesna da albanska strana neće podržati formiranje ZSO i da je sloboda neprestano ugrožavana.

– Decenijama nam govore da se naviknemo na nekakvu realnost, a ja kažem da stvaramo svoju realnost – ističe Rakić, dodajući da upućuje predlog da se krene u samostalno formiranje ZSO, po meri Srbije, a ne po meri Prištine i čekajući da se drugi smiluju.

On ističe da dalje moramo sami i da svesni toga ne smemo dozvoliti drugima da naprave razdor.

– Prištini poručujemo da ne pretite nasiljom, jer mi odavde ne idemo. Ostajemo, jedinstveni i sa željom da gradimo da srpska pokoljenja – rekao je Rakić.

KOMENTARI12 komentara

 1. Zoran says:

  Ovi dadose povod siptarima da utrce na sever...ne mogu da verujem....

  • Serbon says:

   Ala su ovo specijalci... jadni su stoji im unioforma kao piletu sise. A ti Zorane nista ne kapiras. kakav bre povod? o cemu ti to pricas?

 2. Dean says:

  Srbi, Srbi zar ste stvarno tako nisko pali oa svi sjedite i čutate?????? Svi vaši preci vas se srame u šta se Srbski narod oreobrazio, zar ste stvarno postali takve kukavice?

 3. Nikola says:

  Ustav Kosova se mora poštovati Đuriću. Ako ste Srbe na KiM naterali da izađu na Tačijeve izbore i integrišu se u kosovsko društvo poštujući "Ustav Kosova" a povukli ste institucije Srbije dole i uveli granične prelaze šta se onda pravite mangupi? I koga zavitlavate? Treba da odgovarate za veleizdaju jer crvena linija je pređena sa Briselskim sporazumom.

 4. bane says:

  Devedesetih nismo imali srpsku vojsku, pa je bilo kreni-stani. Sada kada je imamo, sada je stani-stani. Gazda poslao saradnike DANAS na KIM, pa zakazao HITNU sednicu saveta za bezbednost za SUTRA u 10h. Pa otišao da otvara sinagogu.Stvarno, kada je hitno onda je odmah. ili možda nije kasno ni sutra. Kao Tadić u Rumuniju.. I šta SADA?

 5. Zoran says:

  To je drzava, a ne Srbija.

 6. Zoran says:

  Ovo je ujedno kazna za Vucicevu pricu u Aleksincu i izjave poslednkjiih dana protiv NATO-a. Sledeci za hapsenje je on i to u Srbiji ako ovako nastavi.

 7. hristina says:

  Stoko siptarska!!!

  • goran says:

   Hristina, ko je ovde stoka, srpski lideri koji lazu svoj narod ili siptarski koji ostvaruju ono sto su javno obelodanili. Ne mesaj emocije sa cinjenicama na terenu.

 8. Bole says:

  Bas bih voleo da nam Durić ili Vučić objasne šta znači to da i Srbija na KiM treba da dobije nešto. Gospodo uzmite ustav u ruke brzo. Tamo piše šta je to nešto što je države Srbije na KiM.

 9. Zaharije qSerak says:

  Nema R.S. na Kosovu! I to je Srbija kriva.Kada Kosovske vlasti vide kako se ponaša R.S. u Bosni sigurno neće dozvoliti/naravno dok imaju podršku/ Amerike,a to je najbitnije.Srbija se moze zaklinjati u Rusiju,ali Rusija je tu samo i onoliko koliko njenim interesima odgovara.Suzava se manevar,evo i Amerika je protjerala diplomate,pa vidjecemo kako će ići.Naravno moze biti rat,ali sigurno ne u Rusiji,a ni u Americi.Pa normalnom dovoljno za razmisljanje

 10. Milutin says:

  Briselski sporazum su napisali i dali na potpis nacističke ubice SRBA I SRBSKE DECE IZ TRULE NACISTIČKE AMERIKE. Ovo danas je rezultat tog potpisa i dokazivanje nama SRBIMA šta mogu te nacističke ubice preko šiptarskih slugu da urade. Đurić pušten a ostaje pitanje bezbednosti SRBA koji su ostali na KiM da brane i odbrane naše svetinje. Orekestrirane komentare za zdravlje đurića je preko foruma KURIR-a jadno da nema reči da se opiše. U toj stranci samo brinu za đurića a nijedan jedini komentar nije napisan za podršku i ohrabrenje SRBIMA koji su ostali na milost i nemilost šiptarskim nacističkim ubicama. To je dokaz na koji način misli i razmišlja stranka sns na vlasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *