РОСУ СПРЕМА УПАД НА СЕВЕР КОСОВА!?

ROSU SPREMA UPAD NA SEVER KOSOVA!?

10 decembra 2021

Tri voda specijalnih jedinica „Rosu“, od kojih jedan koji je stigao kao pojačanje iz Prištine pod punim naoružanjem, nalaze se od jutros u stanju pripravnosti u južnom delu Mitrovice, potvrđeno je Sputnjiku.

Oni se trenutno nalaze u bazi Belvedere, gde je raspoređeno blizu 100 naoružanih specijalaca, a trenutno je tu i vod specijalne policije iz Prištine.Za sada se ne zna da li je u planu njihova nova akcija u severnom delu Kosova.

Podsećanja radi, kada su 13. oktobra jedinice Rosu ušle u Severnu Mitrovicu i Zvečan, takođe su pripadnici specijalne jedinice bili stacionirani u bazi Belvedere.

Prilikom tog upada, pripadnici Rosu su između ostalog koristili i vatreno oružje, a tom prilikom teško je ranjen i srpski mladić Srećko Sofronijević, a lakše je povređeno nekoliko desetina Srba.

KOMENTARI7 komentara

 1. Gagi says:

  Naravno, koriste svaku priliku i ovu guzvu u Srbiji. Stice se utisak da neko namerno stvara krizne situacije u Srbiji da bi se obavili neki drugi poslovi i ispostovala zapadna zaduzenja. Hoce li mozda ovo narodno nezadovoljstvo biti opravdanje za nespremnost od siptarskog napada. Kako ja to posmatram, opet ce za sve brljotine biti kriv narod, narocito onaj izbegli.

  • Željko says:

   Da dodam uz superviziju Hrvatske vojske, jer HV je angažirana oko treninga Kosovskih sigurnosnih snaga od proglašenja neovisnosti Republike Kosova!

   • Gardista says:

    Molim simultani prevod. Ja ove hiroglife ne razumem. Ovde se pise SRPSKIM jezikom.

   • Penzioner says:

    Željko hoće li HV pomoći i oni koji su je obučavali i učestvovali u blokadi i uništenju radarskih sistema vojske Srpske Krajine, ali i njihova privatna vojska? Bez njih Srbi bi, pored vaše vojske, i danas bili u svojim kućama. Lako je tuđim k....m gloginje mlatiti. Koliko ste imali aviona kad ste izvodili akciju Oluja, ubijajući nenaoružane civile? Verovatno samo onaj koji je ubijao civile na cesti petrovačkoj. Negde sam pročitao da se i taj strmeknuo sa neba a kako je prošao "hrabri" pilot možda ti znaš.

 2. Jovan Kojic -Perth says:

  Eto ti prilike Aleksandre dokazi se.

 3. Aleksa says:

  Pa dobro koliko ga to dugo spremaju...Do sada bi 10 pokušali da uđu...Sve je to galama.

 4. Crbija cveta says:

  Čekamo da ih Vuči lepo zamoli da ne čine to, do sada su ga slušali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *