Ротквице за метаболизам

Rotkvice za metabolizam

22 aprila 2018

UKOLIKO želite da budete manje osteljivi na promene spoljne temperature i da vam metabolizam bude dobar jedite rotkvice. Ovo prolećno povrće jača srce i reguliše nivo šećera u krvi. Osim toga, smatra se dobrim saveznikom u borbi protiv raka, čisti disajne puteve posle zimskih prehlada, poboljšava varenje i sprečava infekcije bubrega i urinarnog trakta.

Indijski naučnici otkrili su supstance koje sadrže rotkvice i uništavaju deformisane ćelije debelog creva, bubrega, želuca i usne duplje.

Za one koji pate od alergijske kijavice, astme i čestih prehlada rotkvice su prirodni inhalator, dok vlakna, vitamini i minerali koje sadrže osim što poboljšavaju zdravlje kardiovaskularnog sistema i sprečavaju dijabetes, snižavaju i holesterol i regulišu krvni pritisak.

Rotkvice pozitivno deluju i na rad jetre i žučne kese i čiste krv. Za one koji ne pate od gastritisa i čira na želucu i debelom crevu, vlakna iz rotkvica povoljno podstiču lučenje probavnih sokova i regulišu pražnjenje creva, pa organizam lakše izbacuje toksine, a posebno se preporučuju osobama koje pate od zatvora.

Sok od rotkvica u kombinaciji sa sokom od šargarepe i jabuke može da ublaži simptome, kao i peckanje tokom infekcije urinarnog trakta, kao i da doprinese da se infekcija brže izleči.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *