РОТШИЛДИ ЖЕЛЕ ДА ОВАЈ ЧОВЕК ПОСТАНЕ ПРЕДСЕДНИК!

ROTŠILDI ŽELE DA OVAJ ČOVEK POSTANE PREDSEDNIK!

13 novembra 2021

Autor: Vladimir PROHVATILOV

POLITIČKA borba u Francuskoj uoči predsedničkih izbora sve više liči na pravu bitku.Erik Zemur, koji skuplja predizborne poene, postao je glavna meta napada ekstremne levice.

Njegov put u Bretanju je osujećen. U Nantu, gde je nameravao da organizuje miting i da prodaje svoju novu knjigu, stotine aktivista Nacionalne konfederacije rada, Francuske komunističke partije, Žutih prsluka i anarhista izvelo je pravi mali napad na koncertnu dvoranu Zenit, gde je Zemur trebalo da se sastane sa svojim pristalicama.

Policija je upotrebila vodene topove i suzavac, ali je Zemurov nastup bio prekinut.

U Renu mu uopšte nisu dali sobu.

Demonstracije ekstremne levice protiv Zemura održane su i u Sen Malou.

U Nantu su po celom gradu bili postavljeni posteri Zemura sa metom na čelu.

Zemurov advokat Olivije Pardo zatražio je od državnog tužioca da otvori istragu o pozivima na ubistvo njegovog klijenta.

Pokret Pobunjeni Nant optužuje Zemura za rasizam, fašizam, mizoginiju i podsticanje na mržnju.

Protiv „francuskog Trampa” izjasnilo se i više od 150 provladinih novinara. U otvorenom pismu pozvali su na informativnu blokadu „osobe koja podstiče rasnu mržnju, fašizam, LGBT-fobiju i mizoginiju“.

Novinarska udruženja u Francuskoj prilično loše kopiraju svoje prekookeanske kolege koji su četiri godine zaredom u medijskom prostoru blokirali šefa države Donalda Trampa.

U Petoj republici, na ulogu Trampa je „postavljen“ Erik Zemur, kojeg su već počeli da se sateruju u politički geto. Međutim, postizanje tog cilja biće teško, ako ne i nemoguće za Makrona i `makrone`.

Zemur ima ne samo ozbiljan finansijski resurs, već i moćnu političku podršku.

Donedavni Zemurov blizak prijatelj, koji je ranije podržavao Marin Le Pen, generalni direktor Le Nouveau Conservateur Pol-Mari Kuto, na pitanje o izvorima Zemurovog finansiranja, značajno se našalio:

„Ne želim da ulazim u detalje, ali budite sigurni – ima novca!“

Ubrzo potom su „detalji” postali poznati. Bukvalno svi francuski mediji su objavili da Zemura finansiraju Rotšildi i američki finansijski monstrum JP Morgan.

Ključna osoba u Zemurovom finansijskom timu je Žilijen Madar, osnivač i generalni direktor kompanije za upravljanje nekretninama Checkmyguest bivši je Rotšildov investicioni bankar.Drugi Zemurov finansijer je Džonatan Nadler, analitičar za investiciono bankarstvo u JP Morgan. A i on je – poput Madara – potekao iz „Rotšildovih struktura“.

Madard je zadužen za operativnu stranu Zemurove predizborne kampanje, dok je Nadler zadužen za njegov ekonomski program.

Obojica finansijera više vole da budu u senci, pa ukazuju na Zemurove ultrakonzervativne prijatelje kao što je poznati biznismen Čarls Gav, koji je rekao da će Zemuru dati 300.000 evra ako se kandiduje za predsednika.

Zemurovu političku kampanju podržavaju i iskusni politički stratezi.

Njegov najbliži savetnik je 28-godišnja lepotica Sara Knafo, čija je sefardska porodica nekada živela pored porodice Zemur u alžirskom berberskom gradiću.

Nakon što je stekla odlično obrazovanje u nacionalnoj kovačnici rukovodećih kadrova, Ecole Nationale d’Administration, Sara je odmah stupila u redove francuske desnice, osnovavši studentsko udruženje „Kritika evropskog razuma“ koje je zastupalo nacionalni suverenitet i evroskepticizam.

Zahvaljujući tome, stekla je poznanstva sa političarima kao što su Iber Vedrin, Žan-Pjer Ševenman, Režis Debre, Alen Finkelkraut i Mari-Frans Garo.

Knafo je 2015. podržala Nacionalni front Marin Le Pen, a 2019. postala je jedan od organizatora Konvencije desnice, za čije zvezde su promovisani Marion Marešal i Erik Zemur.

Ona je ubedila Zemura da se bavi politikom, a nedavno je bila domaćin sastanka u svom stanu u Latinskoj četvrti Pariza između Zemura i lidera desničarske partije, Ustaj, Francuska! Nikole Dipon-Enijana, ubedivši tog uticajnog političara da podrži Zemurovu kandidaturu na predsedničkim izborima.

Posle tog susreta, pariska elita je počela ozbiljno da shvata Zemura kao mogućeg konkurenta Emanuelu Makronu.

„Erika Zemura obožavaju francuski ultradesničarski i uticajni katolički krugovi“, objavio je L’Express.

Zemurov novi sekretar za štampu je još jedna lepotica – Izabel Miler, predstavnica vatikanske prelature Opus Dei u Francuskoj, bivša sekretar za štampu markiza Filipa de Vilijera (koji je takođe povezan sa Opus Dei), bratom idola francuske desnice generala Pjer de Vilijea.

Izabel Miler je povezana i sa mrežom katolika-tradicionalista koji su uključeni u agenturni areal Filipa de Vilijea koji je početkom 2021-ve Zemuru predložio da se kandiduje za predsednika Francuske.

Na informativnom planu, Zemura podržava i promoviše na svom telekanalu CNews milijarder Vensan Bolore.

Osnovni utisak je na prvi pogled paradoksalan – Zemura finansiraju pitomci Rotšilda kojiga isturaju protiv svog Makrona. Jer, i aketuelni predsednik Francuske se `kalio` u bankama Rotšilda koji su mu i otvorili vrata Jelisejske palate.

Le Libre Penseur je `začkoljicu` objasnio ovako:

„Iako je predstavnik levih socijalista, Makron nije ništa drugo do lutka u rukama finansijera. Ti zakulisni manipulatori sada svoje adute stavljaju na Erika Zemura naspram kojeg Marin Le Pen izgleda kao levi humanista! U suštini, ti koji vuku konce stoje iza svih predsedničkih kandidata“.

Zemuru, uprkos svemu, uspeh na izborima narednog proleća uopšte nije garantovan.

KOMENTARI11 komentara

 1. VRSK says:

  Jevreji se baš fino zabavljaju. Le Penova će ih sve ispratiti na aerodrom pravac Tel Aviv.

  • Ex prof. H. Novi says:

   Bojim se da pozadina djelovanja katoličke crkve nije najbolje razjašnjena. Ona je u haosu. Izgubila je legitimitet u sekularnim državama i sada pokušava da ga vrati uz pomoć Hazara. Naravno moraće nešto i da ustupi, a to je upliv u njene institucije koje su godinama čuvale hrišćanstvo. Muslimanski svijet je toliko ojačao da se za posljednju slamku hvata. Sreća im je što Erdohan čini gluposti i umjesto samo da ćuti približava ortodoksni svijet Papi. Time će hrišćanski front biti jači, ali bojim se nedovoljno, jer Hazari ne odustaju od pljačke ni ovakvim teškim trenucima. Vi pojma nemate ko vodi spoljnu politiku GB i neka nam je Bog u pomoći.

 2. geto says:

  Finansiraju ga Hazari a obozavaju ga ultradesnicari to jest fasisti i uticajni katolicki krugovi znaci oni preko kojih Rimska kurija sprovodi svoju versku politiku. Eto veze Vatikanskog prljavog novca , mafije i hazara.Ko god dodje na vlast na njega ce vrsiti uticaj ovaj kolgamerat u vecem ili malo manjem obimu.Definitivno generacijama koje dolaze nepise se dobro.

 3. milorad5 says:

  plaše se le penove i lansiraju ovog pacova ali ta igra je već potrošena a ni le penova neće biti glupa kao tramp.Kada im skoči na kičmu jbace im mamicu,čak i njen rodjeni otac je izdao i usrao se od bankarske ekipe ali mari NIJE.

 4. persida says:

  Ovo nije covek, ovo je je slepi mis.

 5. Si Ju Leter Aligeder says:

  Baš im je sladak taj Nosferatu, dobar je za predsednika jedini problem je što pije krv. Valjda billy neće da nam zagadi krv vakcinama pa da nas ovaj Nosfer odbije.

 6. Batman says:

  Šišmiš koji je poprimio nešto nalik čoveka.

 7. Gagi says:

  Samo letimican pogled na ovu spodobu stvara uznemirenje i strah.

 8. Cp6a says:

  Dragoš Kalajić je govorio da se sa desničarima po svetu uvek lako razgovaralo, dogovaralo, razumevalo i drugovalo, a da su ovi drugi ti što šire haos. Dvojicu od njih, Klintona, iz leve Demokratske stranke i Blera iz leve Laburističke stranke smo imali priliku da upoznamo. Sigurno da to baš nije tako jednostavno, ali "suverenista" i "tradicionalista" mi za početak dobro zvuči.

 9. Triglav says:

  rotšildi finansijski vladaju svetom već barem 200 godina. pa što ne bi smeli postavljaju svoje političare. neka preuzmu odgovornost za vlast koju i te kako već imaju.

 10. Gospodi Pomiluj says:

  Koliko god da se rotšild Drakule kriju u ljudskom obliku neide im jer ih ružnoća odaje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *