РОТШИЛДОВ ПОТРЧКО – ЗАПАД ПРОПАДА, А МАКРОНУ ТРЕБА НОВИ НАРОД!

РОТШИЛДОВ ПОТРЧКО – ЗАПАД ПРОПАДА, А МАКРОНУ ТРЕБА НОВИ НАРОД!

29 марта 2023

Емануел Макрон је показао да га, ипак, занима шта народ мисли. У четвртак је у ТВ емисији са двоје глагољивих проверивача његових мисли о милионским протестима народа, у једном трену, док му се на лицу видела концентрација преваранта, спустио обе руке испод стола и дискретно, да се гледаоци не сете, нешто муљао… Кад су му се руке појавиле на столу, преко брижног лица је прелетео осмех: Успео је! С леве руке је скинуо сат од, сумња се, 80.000 евра. Неће председник, кога народ „не може да види“, да га гледа са тако компромитујућим предметом.

Није схватио да је добро да показује лажну скромност, док није помислио на оне којима се обраћа. Да, кога је молити није га љутити. Али касно Емануел на бојно поље стиже.„Да би спасао свој Закон о пензијама, Макрон је изгубио Француску.“ („Форин полиси“) Колико је ово губитак за његове давосовске господаре, убрзано ће се показивати.

Неподношљив, а либерални

И, ако сте помислили да у таквом политичару може да се „преломи нешто“, па да почне да поступа као човек – џаба сте ломили себе. Полиција којом командује овај трансмитер без ауторитета наставља – државни терор.

Није ово стање без преседана, да се разумемо, али како примећује специјални извештач белгијског „Соара“, стање је све љуће: „Французима се преврће утроба од власти коју сад већ доживљавају као надмену и неосетљиву“, а „личност Емануела Макрона почиње да се доживљава неподношљивом“.

Не знам како демократски, што би се рекло, народни лидер може после оваквих констатација да предводи народ. Ово је, ипак, дошло до – или он или они.

Да, као што смо се некад ругали комунистима, ови Французи нису довољно добар народ за ове постдемократске и неолибералне водиче из давосовског штаба који је глобалистички гадљив на вољу демоса. Али народ нема куд. И неће – јер Макрона не може да подржи ни свет „Шарли Ебдоа“, а још мање они од којих су потекле убице карикатуриста којима је Алахов пророк мета подсмевања.

Пролеће народа и Гаврош

Где је Француска данас?

Време је за велике одлуке, а ако се држимо историје – Французи би се морали питати: куд треба да иде овај свет?

Кад се 1848. Европа згрчила над немогућности капитализма да одговори на потребе народа – побуна је избила у Паризу. Устали су студенти, радници, занатлије, трговци, угрожени и увређени… Полиција је пуцала на демонстранте. Горео је „град светлости“, али краљ је пао пред народном вољом. Луј Орлеански је морао да бежи из земље. Широм европског континента то што је потекло из Француске звало се Пролеће народа…

Из оних врелих побуна народа 1871, које су упамћене као Париска комуна, остале су приче изузетне, као она Виктора Игоа о Гаврошу која је генерацијама широм света била школска лектира…

Француска побуна, то је нешто значило!

Да се свет изван америчког империјалистичког блока не сећа Шарла Де Гола француска самосвест би била појам за који се не може наћи пример у последњем веку. Финале је – довођење Ротшилдовог потрчка на место поносито – председник Републике Француске.

Ко то тамо каже гиљотина

Зато данас више није иронично кад се огласи Министарство иностраних послова Ирана „оштром осудом Француске због гушења мирних протеста… Позивамо француску државу да покаже да поштује људска права и послуша глас својих грађана“. Јер би, како пише лондонски „Дејли телеграф“, „бес гомиле могао да донесе Емануелу Макрону судбину краља Луја XIV који је погубљен на гиљотини“.

Али Емануел Макрон уопште није случајна појава у савременој Француској. Није инцидент. Ово одавно није земља гиљотина, али ни интелектуалног увида који свет очекује да чује. Напротив.

„Западне земље су упознале праву демократију за време Хладног рата. Политичке партије су имале истинске идеолошке разлике и различите политичке програме. Све је то утицало на живот обичних људи и водило расту благостања. Сада је томе дошао крај“, говорио је у интервјуу „Фигароу“ још јула 1999. Александар Зиновјев. „После пада комунизма у Источној Европи, на Западу је почео масивни напад на социјална права грађана. На Западу више нема политичке снаге способне да заштити обичне грађане. Постојање политичких партија је чиста формалност. Демократија постепено нестаје из друштвене организације западних земаља. Свуда се шири тоталитаризам, јер наднационална структура намеће државама своје законе. Тај недемократски додатак даје наређења, уводи санкције, организује ембарго, баца бомбе, мори глађу.“

Из основе се променила парадигма капитализма: „Финансијски тоталитаризам потчинио је себи политичку власт. Хладном финансијском тоталитаризму туђе су емоције и сажаљење. У поређењу са финансијском диктатуром, политичка диктатура се у потпуности може сматрати људском. Унутар најсуровијих диктатура био је могућ некакав отпор. Против банака је немогуће устати.“ (Зиновјев)

Насиље је нужност

То и ми сад видимо – док Французи данима, а и пре тога месецима, јуришају на нову Бастиљу! Банкарски теклић, прекомандован у демократског председника, демонстрира хладноћу од које је и њега страх. Бес измиче контроли. „За разлику од последњих синдикалних демонстрација, службе унутрашње безбедности овог пута нису успеле да обуздају насилнике који су кренули у акцију, палили канте за смеће, напали полицију деловима кaлдрме и петардама.“

Новинар италијанске „Републике“, и сам из света којим управља наднационални финансијски капитал, није могао да примети да је за „ескалацију“ и „насиље“ кривица код државе. Народ је доведен до стања да само ватром и ударима може да пошаље поруку слепима код очију.

Реално, проблем Макрона као једног од командујућих западног геополитичког фронта је – што су они непожељни у свету. Односно, сад им се то јасно показује. Западна хегемонија се распада. На Западу пуца, у свету се отапа.

Француски антрополог Емануел Тод усудио се да то, поводом украјинске кризе, ипак предочи Макроновој Француској. Кад је прошле године написао књигу „Трећи светски рат је почео“, није могао да је објави у Француској. Али кад је књига постала бестселер у Јапану – појавила се и на француском.

Тод је у Макроновој Француској проблематичан јер уочава да „нико није очекивао да ће се руска економија супротставити ‘економској моћи’ НАТО-а“, а сад кад је Запад суочен с тим – „овај рат је за Сједињене Државе постао питање опстанка“.

Мушкарац у женском тоалету

Поред војне димензије, па санкција као ратних операција, рат у Украјини је отворио и „културни“ фронт који односе Запад-Исток чини неповратним.

Напомиње Емануел Тод:

„Овде говорим првенствено као антрополог. У Русији су постојале згуснуте, породичне структуре, код којих су одређене вредности преживеле. Постоји руско патриотско осећање које је овде (на Западу) нешто незамисливо. Русија је имала патријархалну породичну организацију по мушкој линији, у којој мушкарци имају централну улогу и она не може да се придржава свих неофеминистичких, ЛГБТ, трансродних западних иновација…“„Када видимо да руска Дума доноси још репресивније законе о ‘ЛГБТ пропаганди’, осећамо се супериорно. Осећам то као обичан западњак. Али са геополитичке тачке гледишта, ако размишљамо у терминима ‘меке моћи’, то је грешка. На 75 одсто планете, сродничка организација је по мушкој линији и зато се тамо могу разумети руски ставови. Са становишта колективног незапада, морални конзервативизам Русије је охрабрујући…“

„Кад се бавимо геополитиком, занима нас више области: енергетски и војни однос снага, производња оружја… Постоји, међутим, и идеолошки и културни баланс моћи, оно што Американци називају ‘мека моћ’. СССР је имао одређени облик ‘меке моћи’ комунизма, који је утицао на део Италије, на Кинезе, Вијетнамце, Србе, француске раднике… Али комунизам је у суштини згрозио читав муслимански свет атеизмом и није инспирисао ништа посебно у Индији, изван Западног Бенгала и Керале. Међутим, данас се Русија репозиционирала као архетип велике силе, не само антиколонијалистичке, већ и породичне културе по мушкој линији и конзервативних традиционалних обичаја.“

Тод узима случај Саудијске Арабије која „одбија да повећа производњу нафте“ на захтев Американаца и „заправо стаје на страну Руса“ – наравно, и из нафтних интереса, али: „Очигледно да је Путинова Русија, пошто је постала морално конзервативна, постала симпатична Саудијцима за које сам сигуран да, ипак, имају проблема са америчким дебатама око трансродних жена (дефинисаних као мушкарци приликом зачећа) и питања њиховог приступа тоалетима за жене.“

Губитак културног рата је највећи пораз Француске. О њој се на свим меридијанима мислило као културној земљи, њена култура није била празнина Холивуда или књижевност Сидни Шелдона, или шта год. Слушало се шта Париз говори, гледало се шта Парижани раде, какве се слике сликају на Монмартру… С Макроном је то незамисливо. А да оваквој Француској опет не нађу (и не наметну) оваквог Емануела, и то је тешко замисливо. За свет би било боље да постоји Француска које више нема. Али снаћи ће се свет и без Француске.

(Слободан Рељић/РТ Балкан)

KOMENTARI10 коментара

 1. persida says:

  More, kad se svet snasao bez Srbije, snacice se i bez Francuske. Autor ovog teksta je gluperda koja glumi pametnjakovica. Izjednacavanje francuske kulture sa agentom Makaronom je primitivno, to je osnova danasnjeg novinarstva. Javite mi da li je Alen Soral jos uvek u zatvoru? Takodje, zasto mmu nijedan Srbin nije dao podrsku, a on je podrzavao srpski narod kad mu je bilo najteze. I sad ce neki novinar prdonja da mi prica o francuskog kulturi. Mars u Marinkovu baru.

  • Velika Metla says:

   Морају они по систему " вежи коња где ти газда каже". Башка што су кукавице.

  • Косовац says:

   @persida, Слободан Рељић је интелигентан, писмен и за сада поштен Србин. Није страшно што си рекла да је глуперда - и то због неке неважне ствари фол „….Izjednacavanje francuske kulture sa agentom Makaronom je primitivno….“. Баш велика ствар да је и директно рекао да је Макрон културан Француз, шта ти то значи? Значи да ти је то само изговор да констатујеш да је Рељић глуперда, а то је из мени познатих разлога који леже у твом антисрпском карактеру. Кажи шта је лоше написао да и ми о томе размислимо. Али не, тебе је страх да кроз ово француско питање не оголиш своју стандардну антисрпску оријентацију, па си кренуо као заврзлама около наоколо. ………………..Шта кажеш, за тебе не Макрон агент, а Понош није?

   • persida says:

    E jesi staro lupetalo, tek da nesto podmetnes, to jedino i umes. Pa, 99% imena u medijima su cist olos, naravno da je Ponos baraba, ali to nije predmet teksta. Da ne zaboravim, pozdravlja te Kacavenda. Predlaze ti da se vratis na Kosovo, u svoju postojbinu, a ne da ovde lupetas.

  • Gagi says:

   Da da. "Svetska banditska vlada" je rasporedila svoje agente koji ponistavaju nacionalne kulture, zbog toga se i sprovodi ova agresivna prica o jednakosti i univerzalnim ljudskim pravima. Francusku je inace prvi poceo da unistava socijalista Miteran pustajucu u zemlju sve i svakoga zbog svojih sigurnih glasaca. Lepo je Reljic na kraju konstatovao, da ce ovakvoj Francuskoj ponovo naci nekog Emanuela jer je to izvesno. Francuskoj se, kao i drugim zemljama desilo apsolutno isto, razbijena je nacionalna struktura drugim pridoslim narodima i tu neke velike pomoci za sada nema. Bicemo, nadam se zivi svedoci i ocevidci, rasparcavanja Evrope i svih njenih nacionalnih drzava. Taj eksperiment su prvo zapoceli sa nama i nasom drzavom, jos davno.

   • Косовац says:

    @Gagi, …..Можда је Митеран био социјалиста. Али изгледа ниси знао да је Митеран био масон, зато те упућујем да на ту чињеницу усмериш своја размишљања. Отприлике, да не мора да је и Макрон масон, може он да буде продукт (грана) масона. У овом савременом смислу, да буде сорошоид.

 2. milorad5 says:

  Francuzi će ostati bez države ,tradicije i kulture i BEZ FRANCUZA.Engleska već ne postoji beneluks,skandinavija i nemačka takodje.Ostali su francuzi italijani i španci da se izbrišu kao velike samostalne i samo-svojne nacije i kulture i francuzi su najbliži tom ponoru zaborava i kulturnog nestanka samo odredjenja i definisanja,jer su im najviše i RASTURILI PORODICU i NACIONALNI I VERSKI MORAL u odnosu na konzervativnije katoličke sredine španije i italije.Nacije su DOBAR MODEL postojannja SVETA jer čuvaju kulturnu i istorijsku različitost sveta i pored svih opasnosti manipulacije idejama nacionalnog predstavljaju najbolji način da se ispuni osnovna potreba svakog pojedinca,potreba priapdanaj plemenu i rodu i potreba identifikacije samoga sebe u mračnim momentim psihe koji znaju itekako da se pojave kod SVAKOGA pojedinca u životu.Mi nismo savršeni,mi smo KRDO po mentalitetu i oduzimati pojedincu mogućnost postojanja u okviru KRDA ili bar ČOPORA je UBISTVO,menatalno i moralno UBISTVO gore nego stvarno i fizičko ubistvo.ZATO je fudbal recimo toliko popularan:)igra je sama po sebi jednostavna i presčesto nezanimljiva ali uopšte gledano niko to ni ne gleda zbog same igre nego zbog osećaja pripadnosti,zbog jednog identiteta koji dobija time što je deo celog cirkusa i svih rituala povezanih sa time.Ali fudbal NIJE i NE MOŽE da bude ZAMENA za nacionalnu jezičku i kulturnu pripadnost i zato su recimo poludeli zbog nas srba,ispljuvali nas i napali ko najgore kriminalce jer nećemo i nemožemo da se odreknemo naše nacionalne kulture,pripadnosti i istorije.Čak je zato i pripremano proglašenje srba kao genocidnog naroda da bi nam izazvali sramotu povodom naše ISTORIJE slobodnog naroda koji se uvek borio isključivo za svoje pravo postojanja i slobodu,sve je to vrlo vidljiv plan a daleko je od naivnog kada su ONI sprenmni čak i natakve poteze blaćenja i laganja da bi ostvarili svoje ciljeve.Za sad francuzi na ulicama patriza JOŠ NE ZNAJU DA SU FRANCUZI,KADA SE SETE TOGA,KADASE SETE SVOJIH DEDOVA,FAMILIJA I ISTORIJE,ODOŠE I MAKRON I NJEGOVE GAZDE PRAVO NA GILJOTINU U SEKUNDI.ŽAO MI JE DA VIDIM JEDNU VELIKU KULTURU I NACIJU U DOBRU ILI ZLU NEBITNO KAKO NESTAJU U MRAKU ZABORAVA.ČAK RECIMO I PRUSKI IMPERIJALIZAM I MILITARIZAM I NJEGOV NESTANAK I SVE NEGATIVNO ALI I POZITIVNO ŠTO SU MNOGI USVOJILI NESVESNO U SVOJU KULTURU I TRADICIJU U VEZI TOGA JE ZA ŽALJENJE.JER ZBOG JEDNOG PACOVA KOJI SE ZVAO ADOLF HITLER I KOJI JE USTVARI BIO GLUMAC ISTO KAO I OVA PROTUVA ZELENSKI JE NESTALA I POTPUNO UNIŠTENA NEMAČKA KULTURA I TRADICIJA.TO SU SVE NENADOKNADIVI GUBITCI ZA CEO SVET.AKO NIŠTA,JBIGA DE SAD DA MI SRBI NADJEMO TAKO KVALITETNOG NEPRIJATELJA KAO ŠTO JE NEMAC BIO.

 3. Gagi says:

  Greska je u naslovu. Makronu i njegovom Rotsildu NIJE potreban narod. Zbog toga sve ovo i rade, truju i unistavaju svetsku populaciju. Sada na red prvo dolaze nemiri a zatim ratovi gde ce se ginuti beskrajno i beskonacno. Varaju se svi oni koji misle da su sve ove narodne pobune "demokratsko neslaganje". Ne, ovo je narodno zagrevanje za "nesto" vece i slozenije, mora narod da se naljuti i razjari. Takvog ga nije problem usmeriti u nesto sto je vec osmisljeno i organizovano.

  • Duca says:

   Nemoj tako, eno članka gde neki Gejtsov podređeni prognozira besmrtnost do 2030. Kao nano roboti će izlečiti starenje i rak i ljudi će živeti dugo, dugo... Sve to reče pomoćnik trovača i nama samo ostaje da ih izgrlimo i da im se zahvalimo. I naravno da što pre sami odemo u grob na lakši način, nego uz pomoć nano mašina. Što se tiče rata i tako je praktično nemoguće da se "nuklearac" izbegne jer će obe strane ostati na stavovima da ne smeju izgubiti (premda iz različitih razloga), a kada su dve najveće nuklearne sile u ratu koji ni jedna ne sme izgubiti zna se šta sleduje. Mi nećemo biti (bar jednom) u prvoj liniji, ali bojim se da neće biti velike razlike.

 4. Beli Orao says:

  МАкрон пакуј кофере и бјежи , ниси више пожељан педерчићу ,фра цузи су се освјестили не желе ни ЕУ а ни Нато!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u