RRA izrekla opomenu Radiju B92 zbog Tomislava Nikolića

RRA izrekla opomenu Radiju B92 zbog Tomislava Nikolića

3 decembra 2013

B92RRA izrekla opomenu Radiju B92 zbog toga što je u emisiji Mentalno razgibavanje narušeno dostojanstvo ličnosti i funkcije predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Opomena je izrečena zbog emisije koja je bila 4. oktobra.

Republička radio-difuzna agencija ocenila je da bila prekršena obaveze iz Opšteg obavezujućeg uputstva o ponašanju emitera, koje se odnose na zabranu „ekstremizma i uvredljivog govora“.

Navodi se da je u zabavnoj emisiji od 4. oktobra na Radiju B92 emitovane su premontirane vesti sa RTS-a, među kojima i vest da je Vlada Srbije „razrešila na današnjoj sednici predsednika Nikolića koji je bivšem vladiki Vasiliju Kačavendi podvodio dečake“.

RRA je utvrdila da je tom prilikom predsednik Nikolić doveden u vezu sa izvršenjem teškog krivičnog dela podvođenja maloletnih lica i omogućavanja vršenja polnih odnosa, što se „ni u kom slučaju“ ne može smatrati ironijom, humorom ili satirom.

Agencija je takođe izrekla opomenu Udruženju građana „Forma plus“ iz Bajine Bašte – Radio Četiri zbog nepoštovanja programskih uslova iz izdate dozvole za emitovanje programa.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *