РАТ СА ТЕРОРИСТИМА У ПАРИЗУ: Опкољен „мозак крвавог пира“!

RAT SA TERORISTIMA U PARIZU: Opkoljen „mozak krvavog pira“!

18 novembra 2015

Paris-Terror-Attacks-St-Denis-SiegeTokom akcije hapšenja, koja je izvedena jutros u 04.30 sati, dve osobe koje su bile sakrivene u jednom stanu su poginule, od kojih jedna žena koja je samu sebe raznela eksplozivom, prenosi pariski list Figaro.

„Parizjen“ navodi da je jednog od dvoje terorista ubio policajac, dok se žena raznela nakon što je otvorila vatru na policajce koji su opkolili stan.

Još jedna osumnjičena osoba se i dalje nalazi u tom stanu, dok su dve osobe privedene, dodaje francuski dnevnik, pozivajući se na policijske izvore.

U akciji je došlo do pucnjave, pri čemu je više policajaca ranjeno.

Na licu mesta se nalaze vatrogasci, helikopteri nadleću grad, a policijska operacija je još u toku.

Gradske vlasti su preporučile stanovnicima San Denija da ostanu u svojim kućama.

Frans enfo navodi da je najmanje pet osoba bilo sakriveno u stanu u San Deniju, a među njima i Abdelhamid Abaud, za koga se sumnja da je organizovao napade u petak u Parizu.

Francuske antiterorističke snage izvele su ovu operaciju u okviru potrage za odbeglim muškarcem za koga se sumnja da je deveti član grupe koja je organizovala niz napada izvedenih u Francuskoj prestonici u petak uveče.

I Parizjen prenosi da je jutrošnja racija izvedena u potrazi za Abdelhamidom Abaudom, belgijskim džihadistom koji je živeo u Siriji.

Francuski dnevnik dodaje da istražitelji tragaju i za Fabijenom Klenom (35), starim članom radikalne islamističke mreže u Tuluzu, čiji je glas, kako je utvrđeno istragom, na audio snimku u kojem je Islamska država preuzela odgovornost za napade u Parizu.

Francuske snage reda su u potrazi i za odbeglim Salahom Abdeslamom (26), za koga se sumnja da je bio jedan od napadača koji su pucali na terase pariskih kafića i restorana, zajedno sa bratom Brahimom, koji se tom prilikom razneo.

Istraga se sprovodi i u Belgiji, gde su dva osumnjičena saučesnika uhapšena u subotu ujutro u briselskoj četvrti Molenbek, leglu džihadizma, a koje je belgijsko pravosuđe optužilo za teroristički napad.

Reč je o Muhamedu Amriju (27) i Hamzi Atuu (20), koji se sumnjiče i da su posle pucnjave dovezli Salaha Abdeslama iz Pariza u Belgiju.

U terorističkim napadima u Parizu je u petak, 13. novembra, poginule 132, a povređeno više od 300 osoba.

VANREDNO STANJE I NA PREKOMORSKOJ TERITORIJI

Francuska je odlučila da proširi vanredno stanje na svoje prekomorske teritorije, saopštio je ministar Žan-Pol Lanževen.

„U svetlu nedavnih mera koje je najavio predsednik kao odgovor na terorističke pretnje, vlada je odlučila da proširi vanredno stanje na Gvajanu, Gvadalupe, Martinik i Majote“, rekao je francuski ministar za prekomorske teritorije Lanževen, prenosi Raša tudej.

Mera se odnosi i na Sen Bartelemi i Sen Marten, dve francuske teritorije na Karibima, kao i ostrvo Reunion u Indijskom okeanu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vujadin says:

    Po naslovu ja pomislio sa su blokirali i opkolili London.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *