РУСИЈА ЋЕ БРАНИТИ СРПСКИ НАРОД у БиХ

РУСИЈА ЋЕ БРАНИТИ СРПСКИ НАРОД у БиХ

15 јануара 2022

ПРОФЕСОР геополитике др Срђан Перишић професор каже за „Новости“ да очигледно Американци желе да отворе сукоб у БиХ и на Балкану и на све начине у то покушавају увући српски народ и Републику Српску.

– Американци могу да потпале ватру сукоба у Украјини и БиХ. И тога су свјесни. БиХ и Ухкрајина су њихове главне мете у Европим, а које требају послужити за обрачун са Русијом. Казахстан је био пробни балон али су Руси одлично реаговали, каже професор Перишић.Када се говори о БиХ, он истиче да је на терену присутна класична замјена теза гђе Американци покушавју представити Републику Српску као реметилачки фактор, док се игнорише ратна реторика Сарајева, СДА и њихових паравојних јединица које марширају кроз БиХ.

Према његовимн ријечима БиХ се не може посматрати у локалном контексту веч као дио игре великих сила на Балкану и у Европи.

– Баклан би мога бити центар окршаја САД и НАТО, са једне стране и Русије са друге стране. Американци су процијенили да руски утицај јача на Балакну и покушаће га спречити. План је очити да се појачају напади на српски народ и Републику Српску. Оно што никако не треба заборавити, а тога су и Американци итекако свјесни, јесте да ће Русија бранити српски народ у БиХ и на Балкану уколико САД покрене ратне акције на овом подручју а које се према садашњим порука намјеравају усмјерити против Републике Српске. Ово је јасно и САД и НАТО, истиче Перишић.

Он истиче да Вашингтон већ две деценије покушава срушти Дејтонски споразум и развалити БиХ, а да се сада приближавају овом циљу уз помоћ Сарајева, а које очигледно не види да ће међу највећим губитницима уколико с ераспакује Дејтон бити бошњачки народ.

– Нажалост у БиХ може доћи до сукоба јер је слична реторика као ових дана коју имамо из Сарајева била и 1991 године. Нико није веровао тих година да ће доћи до рата али је дошло. И ратна реторика је тада побједила разум, а Вашингтон је и почетком деведестих подржао ратнихушкачку реторику, поручио је професор Перишић.

KOMENTARI12 коментара

 1. Srbski vitez says:

  Ako ti skotovi zaista uspeju ponovo da pokrenu kolo zla, to će se najviše obiti o glavu upravo njihovim degeneričnim balijama, s tim da bi se tada za nas ukazala i jedinstvena prilika da umlatimo i njihove druge poslušnike slinave i žvalave šipšone! Jer, kao što već rekoh, u viziji vidim kako najelitniji ruski specijalci u sadejstvu sa našim najelitnijim jedinicama, kao vihor uleću u balijska i šiptarska legla i rupetine i neutrališu ih brzinom munje! Neće ti slinavci i žvalavci stići ni da shvate šta im se dešava a već će se u sledećem trenu naći u paķlenim sferama svekolikog stvarstva! Pa ako vole, samo nek izvole!

  • Rajko says:

   Gde ćeš ti ako dodje do toga i gde si bio kad je to bilo?

   • XYZ says:

    А где ћеш ти, где си ти био 1991/95?

   • Srbski vitez says:

    Ja znam gde ću, znaš li možda ti!? A svojevremeno sam se sa usRašama gledao preko nišana! A ti...?

    • ko says:

     Rajko nije Rajko vec ustasa. Zna on dobro da ce biti kako si t viteze rekao.

  • Alter says:

   Vitez? Ti mi neki vitez? Ti si običan pripadnik jedinice koje zovu 'psi rata' Možda bi trebalo da se lečiš?

  • Robert Wronsky says:

   Srbski vitez? Kakvog li si ti konja imao 95? Nabavi novog, bržeg jer američka i Nato konjica su blizu. Ovaj puta, kao tada 95, neće zaustaviti oslobodilačku vojsku pred Banjalukom, sada osobno stižu da nastave nezavršeno. Zato razmisli na kojoj si strani i koga ćeš slušati. Da ste tada slušali Tuđmana, svi bi ostali na svojim ognjištima i nastavili život u skladu sa svojim susjedima, bez mržnje i neizvjesne budučnosti i pečata genocidnog naroda.

   • Suzuki Vitara says:

    Roby, vidim da si usraski kenjac, pa ces mi znati reci. Zasto purgerke kada dodju u Srbiju na naskakanje, saspucu mom stojku, Milov kliz, a ja se ne zovem Milo? Unapred zahvalan im tvrdo stojim.

 2. ralence says:

  Стварајући ратно-хушаћку реторику у јавном животу и медијима у Босни ,да ли ће Бакир Изебеговић због тога да заврши у Гватаноме беју.Као једини кривац за стварање и организовање Исламских бојовника припадника Алкаиде и других екстремним организацијама.

 3. XYZ says:

  А где ћеш ти, где си ти био 1991/95?

 4. 1389 says:

  Težko da do rata dodje, jer je potpisnik Dejtonskog sporazuma i Ruska Federacija, u slučaju, da ikako bude maltretiran, iživljavan ili ubijan srbski narod u blizkoj budučnosti, Ruska federacija šalje svoju vojsku (ODBK) u Republiku Srbsku, koja će prebrzo napraviti red i naći pravog krivca za sataniziranje srbskog naroda. Zapad nije ni svestan, kakvu elitnu vojsku ima Ruska federacija, jer za njenu vojsku granice ne postoje. Neka se raznorazni hrvati, tkz. bošnjaci i šiptari ne nadaju pomoči podmuklog zapada, jer jim u vrl oblizkoj budučnosti dolazi kraj, takav kraj koji se nije desio ni na prostoru SFRJ od 91-95. Razpad zapada počinje u Nemačkoj, a završiće u USA... Nemoč globalista, je u njihovim rukama, uskoro unipolarni svet postaje multipolarni... Znate li na čijoj ste strani? Pravde ili laži?

  • Rafmanjinov says:

   Слажем се са тобом, 1999 године, Русија је била у јако тешком стању, али оно што се зна је да Руска војска и Руски генерали то никад нису опростили и заборавили, ту издају Српског народа,јер они кажу да одбрана Српског народа није стратешки интерес Русије, НЕГО ПИТАЊЕ ЧАСТИ, Руси одлично знају шта за њих значи Србија и Српски народ, то је најбоље рекао Александар Дугин, саветник ВВ Путина, Срби су ти који су за нас добијали тај први смртоносни ударац, и тако спречавали непријатеља да одмах крене на Русију, а ми смо за то време могли да се припремимо. 1999 година је давно прошла, и Русија, је војно, и економски, светска сила, њене житнице су пуне, независна је у сваком сегменту. Оно што треба да знамо, СПАСЕЊЕ СВЕТУ ДОЛАЗИ ИЗ РУСИЈЕ, СВЕТ ЈОШ НИЈЕ ПОДЕЉЕН, ДЕОБА ТЕК ПРЕДСТОЈИ, И ТО НЕЋЕ ХТЕТИ САМО РУСИЈА НЕГО И МНОГЕ ЗЕМЉЕ ЗАПАДНЕ ЕВРОПЕ, А СРБИЈА ЋЕ СИГУРНО СЕДЕТИ ЗАЈЕДНО СА БРАТСКОМ РУСИЈОМ ЗА ОКРУГЛИМ СТОЛОМ, САМО ОВОГА ПУТА ЋЕ СРБИЈА ГЛЕДАТИ САМО ИНТЕРЕС СРПСКОГ НАРОДА. НЕЋЕ ВИШЕ БИТИ СТВАРАЊА НЕКЕ шугославије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u