РУСИЈА ЋЕ БРАНИТИ СРПСКИ НАРОД у БиХ

RUSIJA ĆE BRANITI SRPSKI NAROD u BiH

15 januara 2022

PROFESOR geopolitike dr Srđan Perišić profesor kaže za „Novosti“ da očigledno Amerikanci žele da otvore sukob u BiH i na Balkanu i na sve načine u to pokušavaju uvući srpski narod i Republiku Srpsku.

– Amerikanci mogu da potpale vatru sukoba u Ukrajini i BiH. I toga su svjesni. BiH i Uhkrajina su njihove glavne mete u Evropim, a koje trebaju poslužiti za obračun sa Rusijom. Kazahstan je bio probni balon ali su Rusi odlično reagovali, kaže profesor Perišić.Kada se govori o BiH, on ističe da je na terenu prisutna klasična zamjena teza gđe Amerikanci pokušavju predstaviti Republiku Srpsku kao remetilački faktor, dok se ignoriše ratna retorika Sarajeva, SDA i njihovih paravojnih jedinica koje marširaju kroz BiH.

Prema njegovimn riječima BiH se ne može posmatrati u lokalnom kontekstu več kao dio igre velikih sila na Balkanu i u Evropi.

– Baklan bi moga biti centar okršaja SAD i NATO, sa jedne strane i Rusije sa druge strane. Amerikanci su procijenili da ruski uticaj jača na Balaknu i pokušaće ga sprečiti. Plan je očiti da se pojačaju napadi na srpski narod i Republiku Srpsku. Ono što nikako ne treba zaboraviti, a toga su i Amerikanci itekako svjesni, jeste da će Rusija braniti srpski narod u BiH i na Balkanu ukoliko SAD pokrene ratne akcije na ovom području a koje se prema sadašnjim poruka namjeravaju usmjeriti protiv Republike Srpske. Ovo je jasno i SAD i NATO, ističe Perišić.

On ističe da Vašington već dve decenije pokušava srušti Dejtonski sporazum i razvaliti BiH, a da se sada približavaju ovom cilju uz pomoć Sarajeva, a koje očigledno ne vidi da će među najvećim gubitnicima ukoliko s eraspakuje Dejton biti bošnjački narod.

– Nažalost u BiH može doći do sukoba jer je slična retorika kao ovih dana koju imamo iz Sarajeva bila i 1991 godine. Niko nije verovao tih godina da će doći do rata ali je došlo. I ratna retorika je tada pobjedila razum, a Vašington je i početkom devedestih podržao ratnihuškačku retoriku, poručio je profesor Perišić.

KOMENTARI12 komentara

 1. Srbski vitez says:

  Ako ti skotovi zaista uspeju ponovo da pokrenu kolo zla, to će se najviše obiti o glavu upravo njihovim degeneričnim balijama, s tim da bi se tada za nas ukazala i jedinstvena prilika da umlatimo i njihove druge poslušnike slinave i žvalave šipšone! Jer, kao što već rekoh, u viziji vidim kako najelitniji ruski specijalci u sadejstvu sa našim najelitnijim jedinicama, kao vihor uleću u balijska i šiptarska legla i rupetine i neutrališu ih brzinom munje! Neće ti slinavci i žvalavci stići ni da shvate šta im se dešava a već će se u sledećem trenu naći u paķlenim sferama svekolikog stvarstva! Pa ako vole, samo nek izvole!

  • Rajko says:

   Gde ćeš ti ako dodje do toga i gde si bio kad je to bilo?

   • XYZ says:

    A gde ćeš ti, gde si ti bio 1991/95?

   • Srbski vitez says:

    Ja znam gde ću, znaš li možda ti!? A svojevremeno sam se sa usRašama gledao preko nišana! A ti...?

    • ko says:

     Rajko nije Rajko vec ustasa. Zna on dobro da ce biti kako si t viteze rekao.

  • Alter says:

   Vitez? Ti mi neki vitez? Ti si običan pripadnik jedinice koje zovu 'psi rata' Možda bi trebalo da se lečiš?

  • Robert Wronsky says:

   Srbski vitez? Kakvog li si ti konja imao 95? Nabavi novog, bržeg jer američka i Nato konjica su blizu. Ovaj puta, kao tada 95, neće zaustaviti oslobodilačku vojsku pred Banjalukom, sada osobno stižu da nastave nezavršeno. Zato razmisli na kojoj si strani i koga ćeš slušati. Da ste tada slušali Tuđmana, svi bi ostali na svojim ognjištima i nastavili život u skladu sa svojim susjedima, bez mržnje i neizvjesne budučnosti i pečata genocidnog naroda.

   • Suzuki Vitara says:

    Roby, vidim da si usraski kenjac, pa ces mi znati reci. Zasto purgerke kada dodju u Srbiju na naskakanje, saspucu mom stojku, Milov kliz, a ja se ne zovem Milo? Unapred zahvalan im tvrdo stojim.

 2. ralence says:

  Stvarajući ratno-hušaćku retoriku u javnom životu i medijima u Bosni ,da li će Bakir Izebegović zbog toga da završi u Gvatanome beju.Kao jedini krivac za stvaranje i organizovanje Islamskih bojovnika pripadnika Alkaide i drugih ekstremnim organizacijama.

 3. XYZ says:

  A gde ćeš ti, gde si ti bio 1991/95?

 4. 1389 says:

  Težko da do rata dodje, jer je potpisnik Dejtonskog sporazuma i Ruska Federacija, u slučaju, da ikako bude maltretiran, iživljavan ili ubijan srbski narod u blizkoj budučnosti, Ruska federacija šalje svoju vojsku (ODBK) u Republiku Srbsku, koja će prebrzo napraviti red i naći pravog krivca za sataniziranje srbskog naroda. Zapad nije ni svestan, kakvu elitnu vojsku ima Ruska federacija, jer za njenu vojsku granice ne postoje. Neka se raznorazni hrvati, tkz. bošnjaci i šiptari ne nadaju pomoči podmuklog zapada, jer jim u vrl oblizkoj budučnosti dolazi kraj, takav kraj koji se nije desio ni na prostoru SFRJ od 91-95. Razpad zapada počinje u Nemačkoj, a završiće u USA... Nemoč globalista, je u njihovim rukama, uskoro unipolarni svet postaje multipolarni... Znate li na čijoj ste strani? Pravde ili laži?

  • Rafmanjinov says:

   Slažem se sa tobom, 1999 godine, Rusija je bila u jako teškom stanju, ali ono što se zna je da Ruska vojska i Ruski generali to nikad nisu oprostili i zaboravili, tu izdaju Srpskog naroda,jer oni kažu da odbrana Srpskog naroda nije strateški interes Rusije, NEGO PITANJE ČASTI, Rusi odlično znaju šta za njih znači Srbija i Srpski narod, to je najbolje rekao Aleksandar Dugin, savetnik VV Putina, Srbi su ti koji su za nas dobijali taj prvi smrtonosni udarac, i tako sprečavali neprijatelja da odmah krene na Rusiju, a mi smo za to vreme mogli da se pripremimo. 1999 godina je davno prošla, i Rusija, je vojno, i ekonomski, svetska sila, njene žitnice su pune, nezavisna je u svakom segmentu. Ono što treba da znamo, SPASENJE SVETU DOLAZI IZ RUSIJE, SVET JOŠ NIJE PODELJEN, DEOBA TEK PREDSTOJI, I TO NEĆE HTETI SAMO RUSIJA NEGO I MNOGE ZEMLJE ZAPADNE EVROPE, A SRBIJA ĆE SIGURNO SEDETI ZAJEDNO SA BRATSKOM RUSIJOM ZA OKRUGLIM STOLOM, SAMO OVOGA PUTA ĆE SRBIJA GLEDATI SAMO INTERES SRPSKOG NARODA. NEĆE VIŠE BITI STVARANJA NEKE šugoslavije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *