РУМУНСКИ ПРЕДСЕДНИК: Нећемо распоређивати трупе у Украјини

РУМУНСКИ ПРЕДСЕДНИК: Нећемо распоређивати трупе у Украјини

22 маја 2024

Румунија неће распоређивати своје трупе у Украјини, изјавио је румунски председник Клаус Јоханис.

Он је рекао, у разговору са новинарима, да сматра да је дискусија о томе завршена.Румунски председник је одбио да коментарише могућност да Румунија испоручи Украјини ПВО системе „патриот“.

„Не коментаришем ово питање и не мислим да о томе треба јавно да се расправља“, рекао је он.

„О овом питању би требало да се разговара са војним експертима, затим да га реши Врховни савет националне одбране и резултат ће бити објављен. Мислим да није препоручљива проширена јавна расправа о овом веома специфичном питању„, објаснио је Јоханис.

Одговарајући на питање да ли постоји директна претња по безбедност Румуније, председник је рекао да je нема, али да су оружане снаге спремне за све могуће сценарије.

Подсетимо, после конференције о Украјини у Паризу 26. фебруара, француски председник Емануел Макрон рекао је да су чланице разматрале слање копнених трупа у Украјину. Иако о овој теми није постигнут консензус, он је такав сценарио оставио отворен.

Након конференције, већина земаља учесница изјавила је да не планира да шаље трупе у Украјину да се боре против Русије.

KOMENTARI2 коментара

  1. Petrovgrad says:

    Pametan čovek, ako ih rasporedi neće mu se vratiti živi. Dobiće ih u Plastične džakove nazad, pod uslovom oko ostane nešto od njih. Ima slučajeva da ih Rusi kremiraju na lice mesta.

  2. E.Lirsch says:

    Ovog akerpa su ustolicili Nemci. I sam je nemackog porekla. BND vrslja po slabim i banana drzavama. Inace laze da nece slati armiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u