РУСИ БРУТАЛНИ: „Украјина је непријатељски пројекат Запада“

RUSI BRUTALNI: „Ukrajina je neprijateljski projekat Zapada“

18 februara 2021

UKRAJINA za Rusiju nije prijateljska država, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Dodao je i da u Kremlju na Ukrajinu gledaju kao na politički projekat Zapada.

– Ukrajina je suverena država koja za nas nije prijateljska. Do tog zaključka dolazimo na osnovu antiruskih postupaka koji konstantno dominiraju u politici ukrajinskog rukovodstva – rekao je Peskov novinarima.Prema njegovim rečima, Ukrajina ima veoma ozbiljan problem na jugo-istoku zemlje i za sada ne može ili ne želi da reši te probleme tako što će ispuniti Minske sporazume.

Takođe, Peskov je izneo stav da u Kremlju na Ukrajinu gledaju kao na politički projekat zapadnih zemalja.

– Rusija bez sumnje priznaje ukrajinsku državu, ali u isto vreme, zaista, ukrajinska država se od momenta prevrata praćen popustljivim ponašanjem Zapada, pretvorila u projekat tih istih država – rekao je Peskov.

Podsetimo, Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih dveju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. Miraš says:

  Koliko još dugo će postojati gore pomenuta država "neprijateljska"? Na teritoriji DNR koja je prvog marta 2020 imala 2.253.491 stanovnika izdato je više od 655.000 ruskih pasoša. Sudeći po tempu do kraja ove godine moguće je da će više od pola stanovništva Donjecka imati ruske pasoše. Vlasti u Kijevu nisu odradile amnestiju za pobunjenike na jugoistoku zemlje, a hoće tu teritoriju pod svojom kontrolom. Ako Kijev pokrene vojnu operaciju većih razmera protiv Donjecka (i Luganska) Rusija može vojno da nastupi u njihovu odbranu. Istovremeno može da pripoji Rusiji i Donjeck i Lugansk.

 2. Miraš says:

  Mihail Mihajlovič Nečaj (24.02.1930 - 14.07.2011), živeo je na zapadu Ukrajine u Ivano-Frankijevskoj oblasti. Za svog života predvideo je da će Ukrajina nestati. "Mi idemo dole, naš genetski fond nestaje. Zakarpatska Ukrajina biće data Mađarima i Česima. Galičina će biti pod Poljskom. Istočna i Centralna Ukrajina će biti u Rusiji, Bukovina će pripasti Rumuniji. Dakle, Ukrajine na karti neće biti."

 3. Rista says:

  BRez veze. Ukrajina nije ruski prijatelj već vekovima, još tačnije - nikad nije ni bila Ruski prijatelj a ovaj se sad našao da otkrije toplu vodu. Jednostavno, nervira me ruski pristup događajima na dečiji način. Još jednostavnije, Rusi ustvari uvek ostavljaju neku rezervu u svojim izjavama za Zapad, tako da ga ne povrede jako. Može da ih boli mada ih stalno boli i nikada se ne menja. Zapad i Ukrajina su pobili desetine i desetine miliona Rusa bez milosti a Rusi još uvek gledaju neka ljudska rešenja. Nema milostivih rešenja sa nekim ko te mrzi. Bez vezne izjave Rusa mi idu već na nerve. Nema tu nikakve brutalnosti. Sve to slabost, poltronisanje i neodlučnost koja Ruse uvek koštala života i opet će. Zapad i Ukrajina samo što ih nisu uštrojili a oni još uvek nežno brutalno izjavljuju neke dečje, umiljate istine. Slovenija i Hrvatska sigurno nisu prijatelji Srbije iako imaju celo srpsko tržište na izvolte. Isto i sa Ukrajinom na ruskom tržištu. Onaj Porošenko jednostavno mrzeo Ruse i udaljio rešenja Ukrajine za svetlosne godine a danas živi u Rusiji. Ako baš ne živi, njegove sve fabrike su u Rusiji i prave Rusima slatkiše. Ukrajina označila Rusiju kao okupatora, pobila sijaset Rusa širom Ukrajine, spaljivala ih žive i to javno a ovaj kao shvatio da Ukrajina nije Ruski prijatelj. Jel ti Ruski političari završavaju osnovnu školu kao svi normalni ljudi, ili ih postavljaju kao debile na vlast??? Brutalne posledice ruske kilave i nemoćne politike su okupacija jedne po jedne slovenske države od strane Zapada bez nekih značajnijih ruskih reakcija. Ostala još samo Rusija i kraj. A i Rusija ide svome kraju sa ovakvom politikom. Ustvari, to je ono što me nervira i neda mi mira. Rusija se već povukla u svoje granice i neprekidno plače dok je Zapad i Ukrajina neprekidno šutiraju nogom udupe. Rusija više nema prava nastupa ni na svetskim sportskim takmičenjima, da ne spominjem druge važnije stvari. Zapad i Ukrajina su već Rusiju izbacili iz Sveta 90% a ruski političari se žale Zapadnom sudu pravde. Hebiga, nešto tu debelo ne valja. Putin je krenuo dobro, probudio nade mnogih prijateljski naklonjenih naroda da bi ih posle nekoliko godina razočarao a danas se dobar broj tih država pa i naroda jednostavno udaljio od Rusije jer nema nade da se može osloniti na rusku pomoć. Putin ne da više nije popularan nego ga poneke prijateljske države danas gledaju kao centralno smetalo i polako traže izlaz bez Rusije. Sa Rusijom tog izlaza nema. A kanda ga nema više ni Rusija. Eto, to je brutalnost izjave Peskova.

  • Suzuki Vitara says:

   Rista, mnogo "volis" Rusiju? Veliki si folirant, koji koristi svaku priliku, a bogami i ne priliku, da brabonja.

   • Rista says:

    mama te izbrabonjala. Ne volim Rusiju, sasvim normalno, a ti je voliš? Ne volim nikog osim Srbije i tačka. Niko živi nije pomogao Srbiji a i ta naša Rusija nam uvela sankcije ovco. Zašto bih je voleo? Da me brabonja ko tebe tvoja mama? Da nisi totalna ovca čiji mozak je zarasto u vunu uputio bih te da malo pregledaš rusku štampu 90tih. Ovako ne vredi. Ovca si bio ovca i osto i to još suzuki ovčurina. Inače, jedini narod koji ne mrzim su Rusi. Ali to za takve krznene Suzuki mozgove ko što si ti nije shvatljivo. Jes čito šta ponekad pišem o Japancima i južnokorejancima, a? Kakvi su mi stavovi o svim Zapadnim narodima i njinim pominjama širom sveta? Nisi, ovco, jer da jesi znao bi malo više o Risti. Aj ti napiši nešto na pola stranice da vidim da li ti samo paseš tuđu travu ili nekim čudom možeš i da misliš. Ovako, ne vredi se previše baviti sa tebe. Još malo, pa takve kao ti šišaju i to je jedina korist od tebe. Budi pozdravljen, prijatelju Suzuki vitara i uživaj u svom utorenom mozgu. Hladno napolju.

  • Gagi says:

   Risto... Sa normalne umne tacke gledista, apsolutno si u pravu. Medjutim, svi mi "osecamo" da nesto nije normalno i da se dogadjaji odvijaju nekim cudnim tokovima. Mene je ta tema interesovala i zbog toga sam mnogo godina citao i trazio te neke tajne "veze". Interesentan je podatak da je Ruska carevina pozajmila neko grdno zlato kada je formirana americka drzava posle rata sa englezima. Danas im ta drzava tako vraca sto ih satire na svakom koraku. Stvari su vrlo cudne i neobjasnjive, usudio bih se da prokomentarisem da na zemljinoj kugli postoji vekovni nevidljivi centar moci koji sve to organizuje i planira. Nama, obicnim ljudima je dozvoljeno da vidimo ono sto moramo i trebamo da vidimo u sledu dogadjaja kada se ti planovi ostvaruju. Sva politicka desavanja na svetu su samo obicna igranka za narod i pozoriste gde narod posle predstave gundja ili aplaudira.Ocigledno je da je plan takav da istok vecito mora da "gundja" jer je sediste vrhovnih ljudskih bogova na zapadu. Da bi mogli da shvatimo o cemu se ovde radi, neophodno je da znamo da je kapital vrhovno sredstvo kojim se narodi i pojedinci zbog svog nebitnog zivota dovode u situaciju bezpogovorne poslusnosti. KOJA sila o svemu odlucuje i sve ovo stvara, pogledajmo KO je opstao kroz vekove nevidljiv i konspirativan a jos uvek traje. Koja je TO organizacija UVEK imala zapazenu ulogu u istorijskim desavanjima, njihovi clanovi i pored bioloskog kraja i dalje imaju oreol zasluznih clanova drustva koji su nam donosili "svetlost" u zivotu i nova saznanja da nam zivot bude "laksi". Naravno da su to teske mentalne prevare zasnovane na koristoljublju, interesantno je, sto nam je zivot "laksi" mi smo sve nesrecniji, danas postadosmo digitalni robovi. To nije bitno, rob je u svakom sistemu dobar jer robovlasnik koristi njegovu energiju koju mu nije ON omogucio, naravno, ONI perfidno koriste prirodne procese za svoj opstanak a da nicim nisu doprineli istom. Koliko mi je poznato, jedino im se u istoriji suprodstavio Tesla, ON je izuzetno dobro video sa kim ima posla jer je bio pametniji i casniji od njih, ipak, to nije puno doprinelo slobodi naroda na ovoj zemljinoj kugli jer su oni pokrali njegov um koji nije hteo da im da. To samo moze da implicira jedno, narodi imaju posla sa teskim istorijskim lopovima i hohstaplerima sa kojima nije u stanju da izadje nikako na kraj. Hijene su na vreme stvorile svoj organizovani copor, jaki su, zbog svog opstanka krvozedno i nemilosrdno unistavaju druge. U tom kontekstu mozemo analizirati ponasanje nasih i drugih politicara, svi oni zbog sebe, zele da budu u coporu koji je obezbedjen i sit. Nadje se u medjuvremenu i neki Lav koji im se suprotstavi, naravno da ga copor rastrgne jer je krvozednih mnogo vise.

 4. Za Srbiju says:

  Dobro ste shvatili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *