РУСИ БРУТАЛНО ОДГОВОРИЛИ АМЕРИКАНЦИМА

RUSI BRUTALNO ODGOVORILI AMERIKANCIMA

6 maja 2019

Amerika nije izvukla pouke iz Ukrajine i Srbije, kada razmatra sve opcije u Venecueli, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Nažalost, moramo da konstatujemo — kada slušamo pretnje na račun Venecuele, pre svega iz Vašingtona, kako naglašavaju američki zvaničnici da na stolu ostaju ’sve opcije‘, izvlačimo tužni zaključak da tragedije Jugoslavije, Iraka, Libije, Sirije i Ukrajine nisu dale pouke koje bi usvojili Vašington i druge zapadne prestonice“, izjavio je Lavrov.„Mi smo sa našim venecuelanskim partnerima jedinstveni u stavu da bi bilo kakva upotreba sile, zaobilazeći Povelju UN, odluke SB UN, mogla da ima katastrofalne posledice za čitavu savremenu arhitekturu međunarodne bezbednosti“, naglasio je on.

Lavrov je naglasio da se Moskva nada da Sjedinjene Države neće primeniti vojnu silu u Venecueli.

Moskva je solidarna sa Karakasom i podržava legitimnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Potvrdili smo solidarnost sa prijateljskim narodom Venecuele, potvrdili smo podršku zakonitom predsedniku kojeg je venecuelanski narod izabrao 20. maja 2018. godine i pozdravili mere koje je preduzela vlada Nikolasa Madura za sprečavanje dalje destabilizacije situacije“, izjavio je Lavrov nakon razgovora sa venecuelanskim kolegom Huanom Areasom.

Ministar inostranih poslova Venecuele je saopštio da je vojno-tehnička saradnja sa Rusijom vrlo važna za Karakas.

„Razgovarali smo o tome kako možemo da razvijamo našu vojno-tehničku saradnju, koja ima veliki značaj za Venecuelu. Imamo mnogo ruskog naoružanja, ruskih tehnologija“, rekao je Areasa.

On je dodao da je razgovarao sa Lavrovom o saradnji Karakasa i Moskve u oblasti finansija, industrije, kulture, obrazovanja i energetike.

ZAHAROVA ODGOVORILA

Portparolka Ministarstva inostranih poslova RF marija Zaharova direktno prokomentarisala zahtev Pompea Rusiji da se „pokupi iz Venecuele“. Ali, bez novog zaoštravanja, ali sa duhovitom ironijom:

„Dok državni sekretar SAD Majk Pompeo pretećim manirom traži da Rusi napuste Venecuelu – naš ministar spoljnih poslova prijateljski pozdravlja svog venecuelanskog kolegu u Moskvi“.

Ovo najverovatnije znači da se Rusi neće „pokupiti iz Venecuele“.

 

KOMENTARI4 komentara

 1. teoretičar says:

  Izgleda da se nerviram bez veze. Takva je politika. Bez veze, a ja nikako da shvatim. Eto, mene pojede pitanje šta to Amerikanci NISU naučili u državama koje su porobili, a Rusi znaju da nisu naučili? Šta? Pa pljačkaju Irak, Libiju, Srbiju i Ukrajinu. Izgleda da Lavrov nije ništa naučio iz ovih primera. Amerika je uradila šta je htela i nafta Iraka, Libije, hehe i Srbije curi u američke tankere a tu naftu Ameri odmah prodaju na tržištu kao svoju. Brale, za džabe dobili a skupo prodaju. Malo su bacali bombe, trenirali...i tako dalje a onda još dalje, naplaćuju 100 puta više. Ako neko misli da Ukrajina nema ništa, vara se. Sin budućeg kandidata za meričkog precednika ili tako nešto, tamo je "kupio" ceo jedan sektor profita. Ne sećam se tačno šta je i nije ni važno. Amerika izvozi otpadno, ali nezgodno oružje u Ukrajinu. Amerika je naterala Ukrajinu da preorijentiše svoju ili svoje nuklearne elektrane na američko, a ne rusko punjenje. Sada te elektrane ne rade jer im nije uspela preorijentacija, koliko sam ja čuo. Ali Ukrajinci ipak plaćaju. Zato imaju sve manje leba. Dakle, šta Rusi nisu naučili iz ovih poteza Amerike? Pa nismo mi svi već isprani. Eto, ja sam imun na vešplav. Ima dosta onih koji su naučili, iako bez efekta. Uzaludno znanje. A Lavrov nema ni to. Amerika sankcioniše Kinu, Kanadu, Evropu, Rusiju i svi su spremni da pregovaraju, stim što Ameri neće javno, ali im tajno cede mas. Hoće sa Kinom prvo javno ali sada Kinu već boli pa onda može i tajno i Kina jadna još uvek potpisuje tritije. Evo već godinu dana. Kada Lavrov kaže jednog dana "Kina i Rusija od sutra uvode sankcije Americi i svako ko bude nastavio saradnju sa Amerikom biće sankcionisan" e onda svaka čast. A ovako ko partizani što su ratovali za mast od domobrana pa opljačkali domobranski voz i junački napisali "Partizani vama mast, domobrani vama čast(zamislite - ČAST!) tebi Ante prazne kante!?!?!. Nisu imali šta da jedu pa krali mast od domobrana i mazali tiletu naleba. Leba masti i sitne paprike. A dobra je to hrana. Jeo sam je svaki drugi dan za doručak kad sam bio mali. I danas ponekad pojedem lebamasti i paprike i redovno se setim uspešnih partizanskih bitaka. Iako nisam ruski političar.

 2. Roy says:

  Nisam citao text, samo naslov. Mogu misliti sta pise. Kao dva petogodisnjaka kad se svadjaju. Vec 70 godina svaki dan ista prica. Rusi ostro odbrusili Amerikancima, Amerika preti Rusiji, Rusi napravili oruzje za 22 vek, Amerika sprema napad na Rusiju, Rusija bez milosti prema Zapadu, Zapad opkoljava Rusiju, Rusija postavila najopasnije rakete, Amerika grupise vojsku oko Rusije. Dok vi tako pisete i zamlacujete narod ja sam hvala Bogu u aprilu zaradio 8250 Eura u svom privatnom biznisu. Kad me uvati nostalgija procitam vase naslove i shvatim koliko sam srecan sto nisam tu.

  • padre says:

   A ti bi, da zarate?

  • Rafmanjinov says:

   Haha, izvini koliko ti je ostalo? Samo budi tu gde jesi, i budi srecan!!!Sve ima svoju cenu,i u zivotu je sve stvar izbora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *