РУСИ БРУТАЛНО ОДГОВОРИЛИ АМЕРИМА: „Покажите нам где се то САД граниче са Албанијом и Северном Македонијом“

RUSI BRUTALNO ODGOVORILI AMERIMA: „Pokažite nam gde se to SAD graniče sa Albanijom i Severnom Makedonijom“

19 oktobra 2019

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjave Sjedinjenih Američkih Država o njihovom razočaranju jer se samit Evropske unije nije dogovorio o početku pristupnih pregovora Albanije i Severne Makedonije.

„Pa, dobro. Može se razumeti da su američke diplomate ’pomešale‘ Arhangelsk sa Severodvinskom. Strana zemlja, nisu imali kartu. Ali kojim svojim delom se Sjedinjene Američke Države graniče sa Severnom Makedonijom i Albanijom kako bi lobirale za njihovu integraciju u udruženje na drugom kontinentu, to bi Stejt department trebalo da zna. Razumem da nakon izlaska iz EU Velike Britanije treba zakrpiti rupu, ali Brisel sam treba da shvati šta ga čeka od stupanja ovih zemalja u redove EU“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Ranije je portparol Stejt departmenta Morgan Ortagus izjavio da su Sjedinjene Američke Države razočarane što samit Evropske unije nije uspeo da se dogovori o pridruživanju Albanije i Severne Makedonije Evropskoj uniji.

Evropska komisija je prošle godine preporučila početak pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom o pridruživanju EU. Međutim, odluka je već tri puta odlagana zbog prigovora niza zemalja, posebno Francuske i Holandije. Na samitu u četvrtak, lideri nisu uspeli da se dogovore oko zajedničke izjave o ovom pitanju. Nakon samita, zemlje Evropske unije su odložile razmatranje ovog pitanja za kasnije i složile se da se na njega vrate do maja 2020. godine.

KOMENTARI4 komentara

 1. Miraš says:

  Draga Marija, SAD se graniči sa Albanijom i Severnom Makedonijom sa susednog tkzv. Kosova. Tkzv. Kosovo je malte ne kao 51-a američka savezna država.

  • Za Srbiju says:

   Baš tako!

 2. teoretičar says:

  Mislim da je Crna Gora istog značaja za amere kao i KiM, stim što u Crnoj Gori nemaju nikakvih problema. Isterali su Ruse i Srbe i sa KiM i iz Crne Gore. Hrvatska je nemačka država, a deo Bosne i Srbije sa muslimanima je manje više turska. I eto, tri nato države se još kako graniče i sa Albanijom i sa Makedonijom. Hrvatska i Crna Gora su danas jedno te isto, samo što jedna pripada nemačkoj a druga americi. Srbi su isterani 100% sa svojih teritorija koje se danas zovu hrvatska država, isterani su sa 50% teritorija koje se danas zove BiH, u Raškoj Srbi nemaju nikakvog značaja, isterani su 50% iz Crne Gore, 100% iz makedonije i 100% sa KiM. Matematika nam govori...šta? A devojčica Zaharova je kopija američke lutke samo što je Ruskinja a ne amerikanka. I ona ne poznaje geografiju ni najmanje, ali to je kod nje samo zbog politički korektnog stava koji sa stvarnošću u bivšoj SFRJ nema nikakve veze. Izjave zaharove se ne čuju daleko a nisu ni važnije od lanjskog snega. Zaharova je politički rijaliti 100%, Lavrov je to isto ali malo manje. Da ne idem previše visoko, ali i Šojgu se polako pretvara i rijaliti. Na primer, Si je potpuno pretvoren u rijaliti. Ta "brutalnost" ruskih odgovora preko tvitera i još ponegde sa Marijom su manje više negledani rijaliti.

  • Baja says:

   Nema većeg rijalitija od tvojih lupetanja !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *