„РУСИ ЋЕ ОСВОЈИТИ КИЈЕВ, А ОНДА…“

„RUSI ĆE OSVOJITI KIJEV, A ONDA…“

9 septembra 2023

Sukob u Ukrajini će se završiti pod ruskim uslovima neizbežnim gubitkom novih gradova i teritorija od strane Kijeva, izjavio je američki novinar Džekson Hinkl.

„Sve će se završiti kako Rusija želi. Mislim da ako pokretači sukoba nastave da rade kao sada, Poljska će ući u Zapadnu Ukrajinu, Lavov, uz odobrenje Sjedinjenih Država. Rusija će takođe osloboditi Kijev“, rekao je Hinkle.

Hinkle je takođe primetio da će vlasti u Kijevu, ako ne prekinu vojne operacije, uskoro izgubiti kontrolu nad gradovima kao što su Harkov i Odesa.

Prethodno je portparol predsednika Dmitrij Peskov naglasio da Moskva želi da kontroliše sve one regione koji su trenutno zapisani u Ustavu zemlje.

Ukrajinska vlada će odgovornost za neuspelu kontraofanzivu prebaciti na Zapad, koji je zemlju gurnuo u prethodno pogubnu avanturu, napisao je američki politikolog Džon Miršajmer na platformi Substack.

„Mnogi Ukrajinci će kriviti Zapad što ih je naterao da započnu blickrig bez obezbeđivanja neophodnog naoružanja“, izrazio je svoje mišljenje ekspert.

Bilo bi bolje da ostanu u defanzivi, onda bi izbegli kolosalne gubitke i poboljšali svoje šanse da zadrže teritoriju koju kontrolišu“, naglasio je politikolog.

Prema njegovom mišljenju, najbolji ishod za Ukrajinu bili bi pregovori, ali je njihova verovatnoća mala, jer zemlja neće hteti da prihvati uslove Rusije.

(Vebtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Miroslav says:

  Da su mogli, Rusi bi uzeli Kijev još na samom početku sukoba ali su dobili po nosu pa su pobegli nazad u Rusiju pre tenkova.

  • Nešo says:

   Kao da slušam Pavelića.

 2. Beli Orao says:

  Sve neki pamtnjakovići , znaju sve kako će se završiti! Nagađanja kao i kod babe Ave!

 3. Petrovgrad says:

  Nisam strateg, ali ni u ludilu nebi poverovao da će Ukrajina pobediti Rusiju,. NATO nesme ući direktno u rat. To znaju i Rusi i NATO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *