РУСИ ЋЕ РУШИТИ АМЕРИЧКЕ АВИОНЕ У СИРИЈИ!? “Имамо морално право на то“

RUSI ĆE RUŠITI AMERIČKE AVIONE U SIRIJI!? “Imamo moralno pravo na to“

31 oktobra 2018

U ruskoj Državnoj Dumi predloženo je da se omogući ruskoj vojsci u Siriji da obara američke avione.

„Ruski vojnici moraju dobiti pravo da obaraju američke letelice, ali ne samo bespilotne“, izjavio je, ni manje, ni više, šef komiteta Državne Dume za odbranu Vladimir Šamanov. On je dodao da ruski vojnici „imaju moralno pravo“ da to urade.

Odnosi između Rusije i SAD su najnapetiji mogući, posebno po pitanju Sirije. Za sada nije bilo zvaničnih reakcija SAD, ali ako takva odluka bude izglasana u Državnoj Dumi, to bi moglo značajno da promeni tok rata u Siriji.

(Pravda)

KOMENTARI9 komentara

 1. Dobro says:

  A kad počinjete?

  • Deda Micko says:

   Kad na vrbi rodi grozdje.

 2. M says:

  Nitko ne može rušiti USA avione,a da mu USA ne odgovori ratom!Čim su Rusi ušli vojno u Siriju,to su morali znati!

  • uf says:

   Ipak ce ih NETKO rusiti ...

  • Miraš says:

   Važi i obratno. Niko ne može napadati rusku bazu, a da mu Rusi ne odgovore.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Pa zar ste vi imali do sada nekakvu odluku da to ne činite ??? Ma rušite ih !!!

  • Miraš says:

   Izgleda kao veoma loše prenet tekst. Naši baš toliko ne znaju ruski jezik? Ili se drže stare preporuke da pišu bezveze o Rusiji? Šamanov nije tražio nikakvo posebnu odluku Ruske Dume povodom toga. On je general-pukovnik i heroj RF, učestvovao je u Čečenskom ratu, te je logično da je dao objašnjenje šta će se sledeći put desiti ako se ponovi takav napad da strani avion usmerava dronove na rusku bazu. Ne isknjučuje da sledeći put takvo sredstvo - avion neke druge države biće oboren."

 4. Miraš says:

  Nije reč o predlogu ni o čekanju nekakvog posebnog odobrenja za rusku Vojsku, nego o konstataciji. U Državnoj dumi Vladimir Šamanov pričao je o posledicama eventualnog napada na ruske baze u Siriji, odnosi se na moguće posledice ponavljanja situacije. .... Rusija će biti primorana da uništi izviđački avion neke druge države, ako će on slati dronove na rusku bazu u Siriji. "Ne isključujem da sledeći put to će nam dati moralno pravo na udar na takvo sredstvo i njegovo obaranje. - rekao je Šamanov u utorak, 30. oktobra.

 5. Deda Micko says:

  Ako su Rusi tek sada za obaranje americkih aviona stekli "moralno pravo", onda znaci da ga do sada nisu ni imali, vec je to pravo bilo na strani Amerike. Jos jedan dokaz lupetanja i nesposobnosti ruskih zvanicnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *