RUSI PORUČILI CRNOGORCIMA: Džaba vam lepe reči, sankcije ne zaboravljamo

RUSI PORUČILI CRNOGORCIMA: Džaba vam lepe reči, sankcije ne zaboravljamo

13 maja 2014

Milo DjukanovicAmbasador Rusije u Podgorici Andrej Nesterenko rekao je da odluku crnogorskih vlasti da se pridruži sankcijama EU protiv Rusije neće moći da kompenzuje “nikakvo uznošenje i lepe reči” i dodao da će ta odluka zauzeti odgovarajuće mesto u zajedničkoj istoriji.

Reagujući na tvrdnje profesora Moskovskog univerziteta Sergeja Grizunova da su insinuacije da je Kremlj ljut na premijera Mila Đukanovića ”glupost” i da je crnogorski političar “vrlo cenjen u svim ruskim institucijama, kao vrlo sposoban i vrlo pošten političar”, Nesterenko je rekao da niz ocena Grizunova o trenutnim rusko-crnogorskim odnosima izazivaju, “najblaže rečeno, nedoumicu”.

“Očekivalo se da će on, kao stručnjak za zbivanja u zemljama koje se ovde nalaze, moći da navede konkretne primere pozitivnih bilateralnih veza, o čemu je, ipak, odlučio da prećuti zbog nekih razloga. Više od toga, on pouzdano izjavljuje da Crna Gora nije spoljnopolitički prioritet ruske diplomatije”, rekao je Nesterenko u pismu upućenom novinama “Pobjeda”.

On je istakao da gotovo u svim razgovorima sa Crnogorcima, koje i dalje smatraju istorijskim prijateljskim narodom, čuje samo njihove reči razočaranja zbog odluke o sankcijama.

“Takva odluka koja je ovde doneta na zvaničnom nivou, zauzeće odgovarajuće mesto u zajedničkoj istoriji. Nikakvo uznošenje i lepe reči neće moći da to kompenzuju”, saopštio je Nesterenko.

KOMENTARIJedan komentar

  1. mrki says:

    Milo ,milo milu li mu majku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *