РУСИ ЧУВАЈУ ЛЕЂА СРБИЈИ: Дипломатски рат због Косова

RUSI ČUVAJU LEĐA SRBIJI: Diplomatski rat zbog Kosova

5 maja 2018

BEOGRAD računa na podršku Rusije i Kine ako Velika Britanija za vreme svog predsedavanja Savetom bezbednosti UN, u avgustu, bude potegnula pitanje zatvaranja za javnost sednica SB posvećenih Kosmetu ili, čak, njihovog ukidanja.

Ovakvi predlozi već mesecima unazad čuju se na redovnim sednicama na kojima se razmatraju izveštaji o KiM, a najglasniji zagovornici su dipomatski predstavnici Londona, Vašingtona i Pariza.

O mogućem „manevru“ Britanije dok bude držala kormilo na Ist riveru, predsednik Aleksandar Vučić u petak je rekao da neke zemlje iz svog ugla misle da su završile posao, ali i da ćemo se „mi boriti koliko možemo“:

– Očekujem otvorenu rusku podršku i ovog puta, a razgovaraćemo i sa kineskim prijateljima. Rusija je i protekla dva puta pomagala. Lično sam o tome svojevremno razgovarao sa pokojnim Vitalijem Čurkinom i on nam je pomagao. On je iznosio tezu zbog čega je nemoguće da se ovo pitanje izmešta iz SB.

Vučić je dodao da je veoma zadovoljan i zahvalan zbog nepristrasnosti i odgovornosti koju je pokazao generalni sekretar UN Antonio Guteres kada je osudio ponašanje kosovske policije u slučaju hapšenja Marka Đurića i da to pokazuje da istinu ne možete da sakrijete.

Ipak, kako je ocenio, Srbija se trenutno nalazi u situaciji kada „šta god da uradite kajaćete se i šta god da napravite, to nije dobro“:

– Pred nama je period od nekoliko meseci, koji će biti odlučujući i teški za našu zemlju i narod. Očekujem značajne pritiske, ali i da pokušamo da dođemo do kompromisnog rešenja, iako se plašim da mnogi u svetu kao kompromis vide ono što je njihova volja i odluka. Ostaje da vidimo šta je to što misle da ponude Srbiji i srpskom narodu. Na nama je da ne donosimo odluke naprečac, već one koje su najbolje za budućnost naše zemlje. Da ćemo biti mnogo srećni, svakako nećemo.

Nekadašnji šef diplomatije Živadin Jovanović kaže, za „Novosti“, da bi bilo paradoksalno da se sednice SB UN o KiM prorede sada kada dve strane treba da pređu na dijalog o suštinskim pitanjima:

– Uloga SB UN treba da jača, jer je evidentno da EU kao posrednik u dijalogu gubi kapacitet.

SKRIVAJU ISTINU

I PREDSEDNIK skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun najavio je u petak da će Srbija uraditi sve uz pomoć prijateljskih zemalja da se ne prorede, ne ukinu i ne zatvore za javnost sednice SB UN o KiM. Po njemu, ovakvi pokušaji su nastavak jednostrane politike Londona koji nastoji da pokaže da je kosovsko pitanje zatvoreno:

– Što su izveštaji o situaciji na KiM realniji, to je veći pritisak Francuske i Velike Britanije da se UN marginalizuje.

(Novosti)

KOMENTARI4 komentara

 1. Zaharije qSerak says:

  Realniji? Je li podrazumijevate pečate,pozivni broj,oficire za vezu/čitaj carinike/ nešto sto je realno gos.Drecun? Politika u Vašem slučaju/ kada ste slabiji/ nije nešto sto možete da tumačite onako kako. I želite u momentu.To je ozbiljna stvar,stvar kojom ne treba da se bave ni gos.Drecun,ni Dacic,ni Djuric i ostala ekipa koja nije dorasla zadatku.Pa imate “malog Slobu” Dacica koji “igra” u svakoj vlasti od kasnih 80tih pa ovamo!!!! Taj čovjek je napravio toliko štete za Srbiju da je to nevjerovatno.Jos je tu okolo vrti se i vara gradjane Srbije

 2. Zaharije qSerak says:

  To nažalost vise nije važno.Zemlje kao sto su Amerika,Francuska,Njemačka Engleska su one koje bi Srbija voljela da su na njenoj strani.Zasto nisu,to je makar jasno onome ko želi da mu je jasno.Raditi sto se radilo,a očekivati podršku ne,jednostavno ne! Ako misli i povrede se recimo sa Izraelom to je toliko daleko da je praktično nemoguce.Problem je sto oni koji su pravili greške su još uvijek tu okolo i prave nove i nove i nove........Nije još gotovo Srbijo,a vrijeme će pokazati.Naravno,ako imate i želite da imate informaciju možete da vidite šta se dogadja u Rusiji.Ako je to toliko beznačajno ,zato je gos.Putin zabranio i brani demonstracije “šačice” demonstranata?

  • Idi begaj:) says:

   balijander Zaprdija...dobro te je formulisao@Velika Metla,hahahahaaaaaa...covek da umre od smeha na tvoje glupe i bolesne komentarluke(JADAN SI I PREJADAN),hahahaaaaaaaaa...

   • Zaharije qSerak says:

    Nisam ni očekivao da nešto kažeš- napišeš.Iznenadio bi me da jesi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *