РУСИ ДАЛИ ПРОЦЕНУ: Ево шта би се десило када би почео рат СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ и АМЕРИКЕ

RUSI DALI PROCENU: Evo šta bi se desilo kada bi počeo rat SEVERNE KOREJE i AMERIKE

26 decembra 2017

U slučaju izbijanja punog konflikta između Severne Koreje i SAD stradale bi desetine hiljada Amerikanaca koji žive u Južnoj Koreji, upozorava Savet za bezbednost Ruske federacije.

Sjedinjene američke države su svesne da bi u slučaju napada na Severnu Koreju na udaru te  zemlje bilo i 250.000 državljana SAD koji žive u Južnoj Koreji, kaže Nikolaj Patrušev, sekretar ruskog Saveza za bezbednost.

– Ako dođe do velike eskalacije na Korejskom poluostrvu desetine hiljada Amerikanaca će umreti – kaže Patrušev i dodaje da su takvi gubci neprihvatljivi za SAD.

On je objasnio da se  artiljerija i rakete Severne Koreje nalaze samo 50 kilometara od Seula i da je u njihovom dometu grad od deset miliona stanovnika.

Patrušev je rekao da je za podizanje tenzija na polusotrvu odgovorna Amerika koja pibegava oštroj retorici i organizuje vojne vežbe kako bi isprovocirala Severnu Koreju. On objašava da Pjongjang na to odgovara novim lansiranjima raketa  i jednako oštrom retorikom što stvara „začarani krug napetosti“.

– Taj začarani krug može da se reši samo političkim i diplomatskim razgovorima – objašnjava on dodajući da Rusija i Kina pokušavaju da posreduju u smanjenju napetosti.

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  Od čemerikine demokratije,lažne demokratije naravno,povraća se svakom iole normalnom ljudskom biću! Čemerikanci su divlja i pljačkaška horda! Taj ološ nema nikakve veze s ljudima i ljudskošću!

 2. Roy says:

  Seul ima preko 30 miliona stanovnika, a ako dodje do rata sigurno je samo to da ce Sjeverna Koreja u njemu nestati i biti vracena u kameno doba, a ostalima kako bude. To se samo Srbi zavaravaju i opcinjeni su i odusevljeni kimovim mocima, snagom i raketama koje su ustvari kopije i modifikacije starih ruskih SCUD-ova iz 1955.

  • Vojna I ojdeSe says:

   Takoje....

 3. M says:

  U slučaju nestanka S.Koreje,moglo bi nestati i još toga,npr.i J.Koreja,USA-flota-e,itd.,jer bi se vjerovatno u to uključile i Rusija i Kina,tj.bile bi glupe kad ne bi.A mogli bi se uključiti i još neki USA poslušnici,pa bi dernek bio i veći!Da ne govorim i o vrlo vjerovatno asimetričnom odgovoru Rusije,Kine itd.po Blistoku,Ukrajini i šire!Asimetrični odgovor-rat je nešto što su Rusi izgleda dobro naučili od USA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *