РУСИ ДИЖУ ВОЈСКУ!

RUSI DIŽU VOJSKU!

12 aprila 2016

284F0EC600000578-3067609-They_see_me_rollin_New_Russian_military_vehicles_including_the_n-a-1_1430811025407Povodom obeležavanja 71 godine od pobede u Drugom svetskom ratu – a to je ono gde su izgubile nacističko-fašističke tvorevine, među kojima je prednjačila Nemačka, a sada se hvali, uz pomoć SAD-a, kako je demokratičnija od jedne Rusije i ostalih slobodarskih država sveta – širom zemlje koja je najviše doprinela pobedi nad najvećim zlom 20. veka i pretrpela najveće ljudske gubitke, u vojnim paradama će učestvovati 40.000 vojnika i više od 800 tehničkih jedinica, PVO sistemi, raketno i artiljerijsko naoružanje.

Kako je objavilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, u sklopu pripreme za vojnu paradu 9. maja, u vojnim kasarnama od Južno-Sahalinska do Kalinjingrada, kao i od Severomorska do Sevastopolja, ruski vojnici i predstavnici drugih snaga bezbednosti vežbaju marševe pešadije i motorizovanih jedinica.

U 26 gradova Rusije će za Dan pobede biti organizovane vojne parade, koje će uveče biti praćene prazničnim vatrometima, prenosi „Sputnjik“.

Na najvećoj paradi, koja će biti održana na Crvenom trgu u Moskvi, učestvovaće više od 10.000 vojnika, više od 170 jedinica vojne tehnike, kao i 70 aviona i helikoptera.

(Vesti onlajn)

KOMENTARI5 komentara

 1. Evnuh says:

  APOKALIPSA POCELA! RUSI SU USLI U MOSKVU. Ovako priblizno lupaju naslove a ispod trla baba lan.

 2. Baja says:

  Ruska vojska na nogama ,pa nece valjda stajat na onoj stvarcici.

 3. El Capitano says:

  Bajo, kako ide ucenje ruskog? Mozda neki intezivni kurs da ti sredim?

 4. Baja says:

  Moze brate Kapetane,hahahahaha

 5. Batina says:

  Baja utera ti slon do jaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *