РУСИ ДОСТАВИЛИ ИРАНУ РАДАР KОЈИ ВИДИ И НЕВИДЉИВЕ НАТО АВИОНЕ?! Пентагон бесан, ако крену на Техеран…

RUSI DOSTAVILI IRANU RADAR KOJI VIDI I NEVIDLJIVE NATO AVIONE?! Pentagon besan, ako krenu na Teheran…

8 januara 2020

Vašington se plaši da je Moskva Iranu dostavila radarski sistem „Struna-1“ koji vidi i nevidljive NATO avione! Pentagon je besan na Moskvu jer Iranci sada mogu da žestoko uzvrate na svaki pokušaj bombardovanja njihove zemlje!

Pojedini američki mediji pišu da je gotovo izvesno da Iran poseduje ovaj moćni PVO sistem. Najdalje je u svojoj analizi otišao američki list „Nešnal interst“ koji je posvetio velik prostor ruskom radaru „Struna-1“.On ga naziva pretnjom za nevidljive avione država NATO, a kao glavnu razliku ovog sistema u odnosu na druge radare navodi to što je „Struna 1″ bistatičan, što zbači da se prijemnik i predajnik nalaze se na udaljenosti jedan od drugog, što omogućava bolji otpor avionima koji su opremljeni radarskom zaštitom.“

Sistem može obuhvatati do deset pari kula sa prijemnicima i predajnicima na međusobnom rastojanju od 50 kilometara.

On je efikasan protiv aviona koji lete na niskoj visini, iako većina radara oseća poteškoće u takvim situacijama, navodi list.

U isto vreme visina detekcija iznosi sedam kilometara, što je manje od tradicionalnih radara.

Pri tome, kako naglašava list, posebno su ranjivi pred ruskim radarima ofanzivni avioni protivnika koji moraju da dejstvuju u zoni dejstvija radarskog sistema.

Kako se navodi u tekstu, „Struna-1“ ima niz nedostataka koji ne omogućavaju da se koriste kao zamena tradicionalnim radarima, ali u kombinaciji s njim ona može napraviti dosta problema protivnika.

Istina, mediji pišu i da Teheran nije javno pokazao da ima ovaj sistem, pa se medijski jestrabovi, ali i oni u Vašingtonu, nadaju da su informacije kako Iranci imaju Strunu samo priča, a ne realnost!

KOMENTARI9 komentara

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Napadni vech jednom...

 2. M says:

  Ok,Iranci nemaju struna radare,nego ih Rusi imaju-isprobavaju u Iranu,odnosno pomažu Iranu!Što je još bolje!Tako će u slučaju rata,vjerovatno biti i s Kinezima i raketama itd. raznim!A sve pod Iranskom zastavom,u rukavici!Ali,ako USA-Zapad uleti i kopneno u Iran,onda će vjerovatno i Rusi-Kinwzi uleti kopneno itd.bez rukavica u Iran,takođe!I to legalno,na poziv legalne demokratski izabrane vlade!Za razliku od USA-Zapada koji će biti agresor!

 3. M says:

  ...pa će po istom ključu(kao i USA-Zapad)onda i Rusi-Kinezi uletjeti i u svoja druga dvorišta,nepozvani,i očistiti ih!

 4. M says:

  ...pa će po istom ključu(kao i USA-Zapad)onda i Rusi-Kinezi uletjeti i u svoja druga dvorišta,nepozvani,i očistiti ih!

 5. Adolf says:

  Krajnje je vreme da neko amerima poseče krila i spusti ih na zemlju.Još bolje, da ih zbriše sa lica Zemlje.Predugo izigravaju svetske policajce i mešaju se tamo gde ne treba.

 6. padre says:

  Ma oni su besni več zato što Rusija postoji!

 7. Šegrt says:

  Pa neka krenu an Iran pa će videti da li imaju Strunu 1! U sukobu Milosrdnog anđela i Mučenika Sulejmanija Srbija podržava ovo drugo!

 8. Popara Dorcol says:

  Pitanje je odakle dolaze ovakve "vesti"? Sta ce ovakav radar da doprinese? Nista, osim "hej Dzo, Evo je raketa, ide Prema nama, pomoli se Bogu"

 9. Damjan says:

  Sve bezvezne price ko šta ima. Jedino America kaže šta ima i nema nikakvih problema da pokaže . Rusi imaju ali nemaju muda da ista urade u konkretnom smislu. Dok god Rusi ne urade nešto stO će svetu pokazati ravnotežu Amerikanci će da vladaju svetom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *