РУСИ ЕКСПРЕСНО УЗВРАТИЛИ! Руски стратешки бомбардери Ту-95МС извршили жестоко бомбардовање непријатељских положаја! (ВИДЕО)

RUSI EKSPRESNO UZVRATILI! Ruski strateški bombarderi Tu-95MS izvršili žestoko bombardovanje neprijateljskih položaja! (VIDEO)

12 februara 2019

Ruski strateški bombarderi Tu-95MS izvršili su raketni napad na „neprijateljske“ zemaljske objekte u nekoliko ruskih regiona tokom vojne vežbe, saopštila je novinarima u ponedeljak novinska služba ruskog Ministarstva odbrane.

– Posade na dalekom dometu obavljale su zadatke u vezi sa pregrupisavanjem, punjenjem goriva u vazduhu i obavljanjem raketnog napada na neprijateljske objekte tokom glavne faze vežbi – saopštila je služba za novinare.U pres službi je precizirano da je u letove za obuku bilo uključeno i do 10 posada strateških bombardera i aviona tankera. U vežbi su učestvovali i piloti i vazdušni navigatori koji su završili školovanje na vojnim obrazovnim ustanovama u periodu 2016-2017. Zamenik komandanta jedinice za dalekometnu avijaciju, pukovnik Andrej Mališev, primetio je, kako navodi Ministarstvo odbrane, da se letovi obavljaju na teritoriji nekoliko regiona zapadnog i centralnog vojnog okruga, sa temperaturnim promenama, tokom teških padavina i drugih faktora u teškim vremenskim uslovima.

Tu-95MS je izvršio letove sa aerodroma Engels u Saratovskoj oblasti.

(Pravda)

KOMENTARI7 komentara

 1. Alex says:

  Stvarno bih zamolio redakciju ovog weba da se uzdrzi od ovakvih provokativnih I preteranih naslova, stavljate naslove kao,ceo svijet u soku,ceo svijet u strahu,kina spremna za rat...sad ste stavili naslov kako su rusi zestoko uzvratili I bombardovali neprijatelje..zamolio bih vas da stavljate naslove koji su relevantni sa sadrzajem texta..umesto ovakvih provokativnih naslova.

  • Velika Metla says:

   Aleks,ja sam saglasan! Umerenosti malo više,ne bi škodilo!

  • Stojkovic says:

   U pravu si

 2. samostalan says:

  Izraelci ih rokaju, a Rusi vezbaju.

 3. A akoM says:

  Ne razumijem,kom su Rusu žestoko uzvratili?!?

 4. Velika Metla says:

  Jesu li ti "neprijatelji" kapice,ili naci-američka horda zvana "isil"?(mada su za mene jedno te isto) Koliko juče javiste da su kapice bombardovale sirijske položaje,pa bi bilo logično da ako su Rusi uzvratili da su uzvratili kapicama! Ili sam ja s logikom zakazao? Biće da ja grešim;;;;;))))

 5. Igor says:

  Alex je u pravu sa svojim komentarom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *