РУСИ ФОРМИРАЈУ МОЋНУ СИЛУ: Ево који ће задатак имати нова јединица на северу Сирије!

RUSI FORMIRAJU MOĆNU SILU: Evo koji će zadatak imati nova jedinica na severu Sirije!

15 decembra 2019

Ruske oružane snage odlučile su da formiraju novu jedinicu na severu Sirije koja bi trebalo da zameni kurdske Jedinice za zaštitu naroda (JPG) i Sirijske demokratske snage (SDF) duž granice sa Turskom.

Kako prenose lokalni mediji, ruska vojska je počela da regrutuje nove članove iz redova lokalne zajednice u sirijskim gradovima Tal Tamr, Amude i Dirbasijeh na severozapadu Al-Hasake.“Ruske snage počele su sa formiranjem novih vojnih grupa u tri grada blizu granice sa Turskom. Cilj formiranja ove vojne jedinice je da zameni pripadnike JPG i SDF i da zaštiti granicu sa Turskom. Oni će dobijati i platu za ovo”, navode mediji.

“Nova vojna jedinica biće pod nadzorom Rusije, ali će u potpunosti zavisiti od ruskih snaga. Rusi su već započeli obuku novih vojnika u bazi na aerodromu Kamislo. Još nije poznato koliko se dobrovoljaca prijavilo”, dodao je jedan vojni izvor.

Ruski ministarstvo odbrane nije ni demantovalo, ali ni potvrdilo ovu informaciju.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Eto,počeli su kopirati još jednu uspješnu USA metodu!Ako tako nastave,uskoro će postati kao USA!?!Nadam se samo u pameti,stručnosti,organiziranosti,profesionalizmu,ali ne i u politici!?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *