РУСИ формирали „ПАКЛЕНИ ПУК“ у Сибиру! ЕВО ШТА ЧЕКА НЕПРИЈАТЕЉЕ

RUSI formirali „PAKLENI PUK“ u Sibiru! EVO ŠTA ČEKA NEPRIJATELJE

11 maja 2020

RUSIJA kod grada Kanska u Sibiru formira puk koji će u potpunosti činiti nadzvučni presretači MiG-31 BM koji će nositi hipersonične rakete Kh-47M2 „Kinžal“.

Svi piloti tog puka proći će od naredne godine specijalnu obuku.Sam puk biće potpuno opremljen „Kinžalima“ do 2024. godine.

Njegova `zona delovanja` biće – do ruskog Dalekog Istoka, Centralne Azije i Arktika.

Moskovski vojni ekspert Vladislav Šurgin objašnjava:

„Iz Kanska će MiG-31 BM, sa svojih 900 kilometara dometa promeniti odnos snaga u dobrom delu Azije. To je utoliko važnije što Rusija ima teritorijalni spor sa Japanom, što se situacija u Avganistanu sa odlaskom Amerikanaca može dodatno pogoršati, a sa više zemalja NATO imamo neslaganja oko Severnog pomorskog puta. Novi puk će mnogima ohladiti glave“.

MiG-31 BM je sa naoružanjem pri poletanju težak 45 tona. Nije slučajno odabran da nosi teške „Kinžale“.

Taj avion nekoliko puta povećava domet i brzinu „Kinžala“ rakete.

Nakon dobijanja komande da atakuje određeni cilj, MiG-31 BM `dodaje gas` do zadate brzine i visine i tek tada lansira raketu. „Kinžal“ se prema meti, manevrišući, ustreljuje sa visine od 12-15 hiljada kilometara.

Da bi mogao da nosi „Kinžale“, MiG-31 BM je prošao modernizaciju. Dobio je novu opremu, povećanu količinu goriva i komunikacionu opremu za primanje podataka o gađanju.

„Kinžali“ imaju domet do 2.000 kilometara.

Poznatni ruski pilot, heroj Rusije pukovnik Igor Malikov, za MiG-31 BM, sa „Kinžalima“, rekao je da je to „S-400, samo u vazduhu“.

KOMENTARI3 komentara

 1. M says:

  Nek naprave na udaljenim pogodnim mjestima jeftine i prazne piste"aerodrome"s minimalnom stražom-troškom,a koje po potrebi za čas mogu zračno dodatno osigurati i opremiti za uzputno sletanje Mig-31 itd.,i obskrbu gorivom itd.za dalji let-dolet!Ako Mig-31 uopće i može sletjeti s Kindžalom,ili se ne može dopuniti gorivom u zraku!

 2. milanm says:

  Hm, 12-15 hiljada kilometara ? :(

  • Gardista says:

   Vasiono, cujes li me!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *