РУСИ ХЕЛИKОПТЕРСKИМ ДЕСАНТОМ ЗАУЗЕЛИ АМАРИЧKУ БАЗУ И АЕРОДРОМ У СИРИЈИ! (ВИДЕО)

RUSI HELIKOPTERSKIM DESANTOM ZAUZELI AMARIČKU BAZU I AERODROM U SIRIJI! (VIDEO)

15 novembra 2019

Ruska vojna policija i stručnjaci za deminiranje preuzeli su kontrolu nad aerodromom u severnoj provinciji Alepo, koji su napustile američke snage.

Donedavno, vazduhoplovna baza Sirin bila je jedan od najvećih vojnih objekata koje su američke snage ilegalno zauzele u Siriji, ali ubrzo je napuštena nakon što je američki predsednik Donald Tramp objavio da SAD nemaju razloga da ostanu u regionu, osim za „obezbeđivanje nafte“, naravno.– Ušli smo i stavili unutrašnji i spoljašnji perimetar pod stražu. Postavljeni su i stacionarni položaji. Sada ekipe za uklanjanje mina prolaze kroz svaku zgradu, proveravajući da li postoje eksplozivna sredstva ili iznenađenja ostavljena za nas – rekao je pripadnik ruske vojne policije za televizijski kanal Ministarstva odbrane Rusije „Zvezda“.

Odlazeće američke snage očigledno su pokušale da ostave što je moguće manje, pošto je viđeno desetine kamiona kako evakuišu teret, dok su to područje nekoliko dana potresale eksplozije.

Ali mnogo toga je ostalo netaknuto, poput teretane, i što je najvažnije, neasfaltirani, ali još uvek veoma značajan aerodrom. Ruska vojska planira da napuštenu američku bazu pretvori u centar za distribuciju humanitarne pomoći i tamo osnuje lokalni ogranak centra za pomirenje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *