РУСИ И КИНЕЗИ ОДГОВОРИЛИ АМЕРИЦИ У ВЕЗИ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ: Руски и кинески бродови за петама америчком носачу авиона

RUSI I KINEZI ODGOVORILI AMERICI U VEZI SEVERNE KOREJE: Ruski i kineski brodovi za petama američkom nosaču aviona

17 aprila 2017

Moskva i Peking poslale su špijunske brodove da prate američki nosač aviona „USS Karl Vinson“ na njegovom putu ka Korejskom poluostrvu, potvrdilo je više izvora japanske vlade.

Rusija i Kina, kojima je prioritet stabilnost u ovom regionu, izrazile su zabrinutost zbog američkog stava prema Severnoj Koreji, a ruski šef diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da sukobi treba da budu rešeni mirno, putem političkih i diplomatskih napora.

Slanje brodova može se posmatrati kao upozorenje SAD-u, spekuliše se u izveštajima.

Stručnjaci smatraju da je američki nosač aviona poslat da bi povećao vojni pritisak na Severnu Koreju i naterao Pjongjang da dobro razmisli o svojim vojnim aspiracijama. Severna Koreja je već zapretila da će uništiti nosač aviona u slučaju vojne agresije SAD-a.

„Što se više ciljevi, kao što je nosač aviona na nuklearni pogon, približe našim obalama, efikasniji će biti naš razorni udarac“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Severne Koreje.

KOMENTARI5 komentara

 1. Opet ja says:

  I Rusi i Kinezi treba da dozvole Amerikancima da udju u rat i pruže podršku S. Koreji. Time bi ojačali svoje pozicije, a SAD sve jedno taj sukob ne mogu da dobiju izuzev kompletnim nuklearnim udarom. Na žalost stradalo bi mnogo Korejaca.

 2. Svetislav Surina says:

  Bolje za Ruse i Kineze da povuku brodove, u protivnom će ostati bez pola flote.

 3. andje says:

  O čemu pričamo ljudi? Da li znate šta je nuklearna katastrofa megatonskih bombi, zračenje koje nije osiromašeno? Mislim ode ceo svet. To ide putem vazduha, vetra, oblaka, kiše vode i zemlje u ljudsko telo i doviđence! Bre. Ali ne da bidne jerbo ne piše u Bibliju. Ali šta god i da bidne ne boj se srbine koji veruješ u Hrista, vaskrsenje i dolazak pravednog carstva Hristovog kada će svaki da dobije po delima svojim. Amin!

 4. Zoran says:

  Joj , kakvih budala ima . Nije mi jasno da pojedine lujke ne shvataju da je to kraj . Plašim se da ne bude "ko je ugasio svetlo ? "

 5. Branimir says:

  Ako nije zao gologuziji da nastrada, sto bi bilo zao i nama. Kraj svima, pa sta . Ostace bar neka ziva bica na planeti i to sigurno pametnija od ovog glupog ljudskog prestiza i pohlepnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *